Ο τεχνικός της Λοκομοτίβ Κουμπάν, Γιώργος Μπαρτζώκας, σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague μίλησε για την έως τώρα πορεία της ομάδας του στην διοργάνωση και για την ιστορική πρόκριση της στο Φάιναλ 4 του Βερολίνου.

Επιπλέον ο Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ, τονίζοντας πως υπάρχουν αρκετές διαφορές σε σχέση με αυτόν του 2013, όπου την είχε αντιμετωπίσει και πάλι, αλλά τότε ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού, ενώ τόνισε πως είναι περήφανος για το ελληνικό μπάσκετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα προπονητή:

Για την πορεία της Λοκομοτίβ μέχρι το Φάιναλ 4: «Είναι κάτι φανταστικό. Όλοι το απόλαυσαν, ειδικά μετά την πρόκριση επί ενός τόσο μεγάλου αντιπάλου όπως η Μπαρτσελόνα στα πλέι οφ. Πρόκειται για κάτι αξέχαστο για όλους εδώ. Ο στόχος μας ήταν να είμαστε σταθεροί και συνεπείς σαν ομάδα, ανεξάρτητα από το ποιον αντιμετωπίζαμε ή πού παίζαμε. Έπρεπε να έχουμε τις αρχές μας και τα καταφέραμε. Αντιμετωπίσαμε μεγάλες ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός, η Μπαρτσελόνα, η Φενέρμπαχτσε, η Εφές και η Μάλαγα. Είμαστε η Σταχτοπούτα του Φάιναλ 4. Απλώς προσπαθήσαμε όλη τη χρονιά να μείνουμε ενωμένοι, να παίζουμε σκληρή άμυνα και να μην είμαστε εγωιστές. Ό,τι έχει προηγηθεί όμως δεν έχει πλέον σημασία, τώρα μετρά μόνο το επόμενο παιχνίδι, ο ημιτελικός. Θα ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να κατακτήσω δεύτερη φορά την Ευρωλίγκα, αλλά δεν σκέφτομαι τίποτα περισσότερο από τον ημιτελικό».

Για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ: «Είναι μια πολύ έμπειρη και πολύ ταλαντούχα ομάδα, με εξαιρετικούς παίκτες όπως ο Ντε Κολό και ο Τεόντοσιτς, αλλά και τον Κάιλ Χάινς που είναι από τους αγαπημένους μου παίκτες στην Ευρώπη. Έχουν πολύ καλή χημεία, έναν πολύ έμπειρο και ικανό προπονητή, τον οποίο σέβομαι πολύ, όπως και το επιτελείο του. Είναι το φαβορί, αλλά θα προσπαθήσουμε πολύ σκληρά για να κάνουμε ένα ακόμη μεγάλο επίτευγμα. Θα προετοιμαστούμε ψυχολογικά, θα ετοιμάσουμε το αγωνιστικό μας πλάνο και πιστεύω πως μπορούμε να ξεπεράσουμε την έλλειψη εμπειρίας μας με τον ενθουσιασμό για τη συμμετοχή στο Φάιναλ 4».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το αν υπάρχουν ομοιότητες με τον ημιτελικό του 2013 μεταξύ Ολυμπιακού και ΤΣΣΚΑ: «Είναι πολλές οι διαφορές και δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Εντάξει, η ΤΣΣΚΑ είχε και τότε Χριάπα, Τζάκσον, Τεόντοσιτς και Βοροντσέβιτς, αλλά έχουν άλλο προπονητή τώρα και εγώ δεν έχω τα όπλα που είχα στον Ολυμπιακό, παίκτες που ήταν ήδη πρωταθλητές Ευρώπης, με ταλέντο αλλά και εμπειρία σε αυτό το επίπεδο. Όταν ήμουν στον Ολυμπιακό, νικήσαμε την ΤΣΣΚΑ με φανταστικό αμυντικό παιχνίδι και μετά τη Ρεάλ με φανταστικό επιθετικό παιχνίδι πετυχαίνοντας 100 πόντους».

Για την εκπροσώπηση του ελληνικού μπάσκετ στο Φάιναλ 4:
«Δεν είναι για μένα, αλλά για το πόσο σημαντικό είναι το μπάσκετ στην Ελλάδα. Το μπάσκετ είναι το πιο πετυχημένο άθλημα στην Ελλάδα, με δύο ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός που έχουν κατακτήσει πολλούς τίτλους στην Euroleague. Η Εθνική μας ομάδα είναι πολύ δυνατή και έχει κατακτήσει ευρωπαϊκούς τίτλους. Επίσης έχουμε πολύ καλούς Έλληνες προπονητές, μια νέα γενιά που δουλεύει στο εξωτερικό στο υψηλότερο επίπεδο. Νιώθω περήφανος για τους Έλληνες προπονητής και το ελληνικό μπάσκετ γενικά. Δουλεύοντας στο εξωτερικό διαπίστωσα το σεβασμό που έχει το ελληνικό μπάσκετ στην Ευρώπη και με τις επιτυχίες μας κάνουμε τον κόσμο να μας σέβεται περισσότερο. Χαίρομαι πολύ που θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με Έλληνα προπονητή, τον Δημήτρη Ιτούδη, που κάνει εξαιρετική δουλειά στην ΤΣΣΚΑ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης