Την αποχώρησή του από την ΤΣΣΚΑ, μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας του στον πάγκο του συλλόγου της Μόσχας, ανακοίνωσε ο Δημήτρης Ιτούδης, έπειτα από την απώλεια της VTB League από την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Ο Έλληνας κόουτς ευχαρίστησε τον σύλλογο, τους συνεργάτες του και τους αθλητές που συνεργάστηκαν μαζί του στην «ομάδα του στρατού». ενώ όταν ρωτήθηκε για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του αρκέστηκε να πει ότι αυτή την στιγμή επικεντρώνεται στις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως  σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ιτούδης αναμένεται να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στη Φενέρμπαχτσε.

Στο διάστημα της παραμονής του στην τεχνική ηγεσία της ΤΣΣΚΑ ο Ιτούδης πανηγύρισε μαζί της δύο Ευρωλίγκες (2016, 2019), έξι VTB League και ένα Σούπερ Καπ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Ιτούδης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συγχαρητήρια στη Ζενίτ, κέρδισε τη σειρά, την άξιζε, έπαιξε καλύτερα. Ήταν μια σκληρή σειρά για τον κόσμο, για τους προπονητές, για τους παίκτες. Έτσι είναι το άθλημα, παιχνίδι των λεπτομερειών.

Δεν θα αναλύσω το παιχνίδι, αλλά μπορώ να πω ότι είχαμε πολλά εμπόδια φέτος. Από την πλευρά μου, είμαι περήφανος για όσους έμειναν εδώ, Ρώσους ή ξένους, δεν έχει σημασία. Είμαι περήφανος για όλους και ευγνώμων για την ευκαιρία που είχα για να δουλέψω με τόσο σπουδαία άτομα, σε ένα τόσο σπουδαίο κλαμπ.

Ευχαριστώ τον κόσμο για την υποστήριξή του, η ομάδα κάνει μεγάλη προσπάθεια για να φέρει ακόμη περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Μιλάω έτσι επειδή αποφασίσαμε με την ομάδα να προχωρήσουμε σε διαφορετικούς δρόμους. Δεν λέμε αντίο, λέμε ότι θα τα ξαναπούμε. Είναι μια ομάδα με παράδοση

Ήμασταν άτυχοι με τον Αλέξι Σβεντ που έσπασε τον καρπό του. Μας έλειψε ένας ακόμη δημιουργός. Δεν τον είχαμε σε έναν έβδομο αγώνα. Ξανά συγχαρητήρια στη Ζενίτ.

Κάθε ήττα είναι μια ευκαιρία. Πρέπει να σηκώνεσαι όταν πέφτεις. Αυτό κάνω σαν άνθρωπος και σαν προπονητής και είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα κάνει αυτά που πρέπει για να φτάσει ξανά στην κορυφή. Σας ευχαριστώ γι’ αυτά τα οκτώ χρόνια, ήταν προνόμιο να μιλάω με όλους σας. Δεν λέω αντίο, ξαναλέω, θα τα ξαναπούμε.

Δεν θέλω να γίνω συναισθηματικός. Το μόνο που ξέρω είναι ότι γυρίζω στην Ελλάδα για την εθνική ομάδα, αμέσως, θέλω να δω τους παίκτες, έχουμε επίσημο αγώνα στις 30/6 που είναι σημαντικό ματς για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Αυτό ξέρω, ότι η επόμενη ομάδα μου θα είναι η Εθνική. Αν συμβεί κάτι, αυτό θα το γνωρίζουμε στο μέλλον.

Φτάσαμε σε αυτό το σημείο με τον Αντρέι Βατούτιν γνωρίζοντας πως όλοι γίναμε καλύτεροι ως άνθρωποι και ως επαγγελματίες. Ήταν σπουδαία ευκαιρία να δουλεύουμε με τόση πίεση, μου αρέσει να δουλεύω με πίεση. Έχω συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά φτάσαμε σε συμφωνία για να πορευθούμε προς άλλες κατευθύνσεις.

Δεν έχω διακοπές, θα ξεκινήσω αμέσως με την εθνική μου ομάδα, πρέπει να ετοιμάσω τα συστήματα, έχουμε υποχρεώσεις με την Ένωση των Προπονητών, δεν αισθάνομαι ότι χρειάζομαι διακοπές. Σας υπόσχομαι, πάντως, ότι απόψε δεν θα παρακολουθήσω μπάσκετ.

Δεν ξέρω ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής, αν μου ζητηθεί, θα πω την γνώμη μου. Έχουμε ένα δείπνο απόψε, μιλάμε με τον Βατούτιν, αλλά δεν μπορώ να σας πω κάτι δημόσια αυτή τη στιγμή. Ήταν τιμή μου που δούλεψα με όλους αυτούς τους παίκτες από το 2014 κι έπειτα, η χημεία ήταν το σημαντικότερο στοιχείο αυτής της πορείας. Είχαμε το ίδιο στον Παναθηναϊκό, ειδικά με την ομάδα του 2009».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης