Μπάσκετ: Επιστολή της FIBA σε ΕΟΚ για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015, 16:29
Μπάσκετ: Επιστολή της FIBA σε ΕΟΚ για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάσκετ (FIBA) απέστειλε, διά του γενικού γραμματέα της, Πάτρικ Μπάουμαν, επιστολή στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) με αφορμή το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «ενδέχεται να περιορίσει την αυτονομία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης».

Σ'αυτήν η FIBA τονίζει ότι «οι Εθνικές ομοσπονδίες μέλη της πρέπει να διατηρούν τον πλήρη έλεγχο της διακυβέρνησης του αθλήματος στη χώρα τους», ενώ προειδοποιεί ότι μη συμμόρφωση με τις διατάξεις του καταστατικού της FIBA ενδέχεται να οδηγήσει στην αποβολή της ομοσπονδίας από τη FIBA.

Το κείμενο της επιστολής, την οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΟΚ, έχει ως εξής:

«Η FIBA πληροφορήθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να περάσει μια νέα νομοθεσία, η οποία ενδέχεται να περιορίσει την αυτονομία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Είναι καθήκον μου ως γενικού γραμματέα της FIBA να σας πληροφορήσω ότι, σύμφωνα με το καταστατικό της FIBA, οι εθνικές ομοσπονδίες-μέλη πρέπει να διατηρούν τον πλήρη έλεγχο και τη διακυβέρνηση του μπάσκετ στη χώρα τους. Συγκεκριμένα, πρέπει να διαχειρίζονται τις υποθέσεις τους ανεξάρτητα και χωρίς επιρροή από τρίτα μέρη.

Μη συμμόρφωση με τους όρους που περιέχονται στο καταστατικό της FIBA ενδέχεται να οδηγήσει στην παρέμβαση της FIBA ανάλογα με την περίπτωση και συγκεκριμένα στην αποβολή της συγκεκριμένης εθνικής ομοσπονδίας-μέλους».

  

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015, 16:39