Την απόφαση να διακόψει οριστικά τα πρωταθλήματα λόγω του κορωνοϊού αποφάσισε η ΕΟΚ. Πρόκειται για την Α2 Ανδρών, την Β’ και την Γ’ Εθνική, την Α1 Γυναικών και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα της ΕΟΚ.

Η Ομοσπονδία γνωστοποίησε πως θα επιληφθεί του θέματος της βαθμολογικής κατάταξης των ομάδων, λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις και τις προτάσεις των σωματείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για το τι θα γίνει σχετικά με τους πρωταθλητές και τους υποβιβασμούς και αν αυτοί θα υπάρξουν.

Η επιστολή της ΕΟΚ αναφέρει:

«Σας γνωρίζουμε ότι με την από 4 Μαΐου 2020 απόφαση του ΔΣ της ΕΟΚ δεν θα συνεχιστεί η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων καλαθοσφαίρισης της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, λόγω των προβλημάτων που δημιουργεί η πανδημία του COVID-19 και των σχετικών αποφάσεων και οδηγιών της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής της πολιτείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την διεξαγωγή της τελικής φάσης των πανελληνίων πρωταθλημάτων θα ζητηθεί η θέση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής λαμβάνοντας υπόψη του δικαιώματος εισαγωγής των αθλητών/τριών στα ΑΕΙ.

Το ΔΣ θα επιληφθεί του θέματος της βαθμολογικής κατάταξης των ομάδων λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις και τις προτάσεις των σωματείων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης