Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν παρέστη στην έκτακτη σύσκεψη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (15/3) που συγκάλεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, λόγω των κινδύνων που ελλόχευαν ως προς τη μετάβαση της αποστολής του Παναθηναϊκού και την άφιξή της σε ένα κλειδωμένο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μετά την ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός πως δεν θα κατέβει στο ντέρμπι «αιωνίων».

Αφού πρώτα από το υφυπουργείο Αθλητισμού διέρρευσε μία ημέρα μετά πως ο Γιώργος Βασιλειάδης ήταν έντονα δυσαρεστημένος με τη στάση του Γιώργου Βασιλακόπουλου, από την ΕΟΚ τη Δευτέρα (18/3)  υπενθυμίζουν πως το πρωτάθλημα το διοργανώνει ο ΕΣΑΚΕ και όχι η ΕΟΚ, με την ΚΕΔ να είναι ανεξάρτητη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, κύκλοι της Ομοσπονδίας διεμήνυαν πως σε ώρες που χρειάζεται ψυχραιμία, δεν πρέπει να δημιουργούνται εντυπώσεις και να μετατίθενται ευθύνες, από την Πολιτεία, αλλά και από τις ΚΑΕ και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στην ΕΟΚ υπενθυμίζουν πως η λειτουργία της Ομοσπονδίας, ως θεματοφύλακας του αθλήματος στη χώρα, ακολουθεί τους νόμους του κράτους και τους κανονισμούς, τους ελληνικούς και τους διεθνείς, όπως επιτάσσει η FIBA στην οποία υπόκειται ως πλήρως εναρμονισμένη καταστατικά η Εθνική Ομοσπονδία αλλά και – κυρίως – η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να παρανομήσουμε ποτέ για να ικανοποιήσουμε εκβιαστικές απαιτήσεις. Αντιθέτως, είναι αναγκαίο να τηρηθούν οι κανόνες και οι νόμοι απαρέγκλιτα, γρήγορα και αποτελεσματικά από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, την Πολιτεία και την Αθλητική Δικαιοσύνη» είναι το μήνυμα που προκύπτει από την ΕΟΚ, ενώ τονίζεται πως «το πρωτάθλημα δεν το διοργανώνουμε εμείς!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοργάνωση του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών δεν ανήκει στην ΕΟΚ, αλλά στον ΕΣΑΚΕ, διέπεται από οικείους κανονισμούς και πειθαρχικές διαδικασίες, τη δε διαιτησία σε αυτό διαχειρίζεται σύμφωνα με τον νόμο η ΚΕΔ/ΕΟΚ. Η ΚΕΔ είναι ανεξάρτητη σύμφωνα με το Ν. 2725 και οι επιλογές της δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο».

Στο τέλος, από την ΕΟΚ υπενθυμίζουν πως το έργο της Ομοσπονδίας είναι να διακονεί το άθλημα και να μεριμνά για τις εθνικές ομάδες, με την εθνική ανδρών να ετοιμάζεται για το μεγάλο ραντεβού στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, με την πρόκριση να έχει επιτευχθεί μέσα από πλήθος δυσχερειών.

«Το ελληνικό μπάσκετ είναι οι εθνικές ομάδες, το πρωτάθλημα είναι το μπάσκετ στην Ελλάδα,» αρέσκεται εξάλλου να λέει συχνά ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης