Μπάσκετ: Παρελθόν από την Εθνική ο Πιτίνο λόγω της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, 16:06
Μπάσκετ: Παρελθόν από την Εθνική ο Πιτίνο λόγω της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Ρικ Πιτίνο, όπως όλα δείχνουν, δεν θα... γράψει ούτε έναν αγώνα στο «πλούσιο» βιογραφικό του ως Ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ανδρών της Ελλάδας.

Κι αυτό γιατί η συνεργασία του με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) που είχε ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα δεν φαίνεται πως θα συνεχιστεί, μετά την ανακοίνωση της ΔΟΕ για οριστική αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ούτως ή άλλως, ο Ρικ Πιτίνο θα έπαιρνε τα ηνία από τον Θανάση Σκουρτόπουλο για το Προολυμπιακό Τουρνουά του Καναδά, στο οποίο η εθνική θα διεκδικούσε το εισιτήριο για την τελική φάση του Ολυμπιακού Τουρνουά του Τόκιο. Δεδομένο είναι πλέον πως δεν θα διεξαχθούν Προολυμπιακά Τουρνουά αυτό το καλοκαίρι.

Ο Ρικ Πιτίνο δεν είχε βάλει την υπογραφή του σε συμφωνία με την ΕΟΚ. Μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του IONA στο NCAA για τη νέα σεζόν δεν υπάρχει, τόσο από πλευράς ΕΟΚ όσο και από πλευράς Πιτίνο, η επιθυμία να συνεχιστεί η συνεργασία.

Επιπρόσθετα, στην ΕΟΚ θα υπάρξουν αρχαιρεσίες, όπως και σε όλες τις Ομοσπονδίες, εντός του 2020, κάτι που σημαίνει πως η νυν διοίκηση δεν θα ήταν σωστό να δεσμεύσει τη νέα διοίκηση ως προς το πρόσωπο που θα θέλει να εμπιστευτεί για Ομοσπονδιακό προπονητή της εθνικής ανδρών.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020, 16:12