Η κρίσιμη συνεδρίαση των μετόχων όλων των ομάδων της Basket League, ολοκληρώθηκε με το ζήτημα της διαιτησίας και όλα όσα έχουν συμβεί με επίκεντρο τη στάση του Ολυμπιακού να ξεχωρίζει.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει ζητήσει στα παιχνίδια της ομάδας της με τον Παναθηναϊκό να σφυρίζουν μόνο ξένοι διαιτητές, αλλά όπως τόνισαν οι Βαγγέλης Γαλατσόπουλος και Σταύρος Δουβής κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, καθώς δεν προβλέπεται στους κανονισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ βρέθηκαν μεταξύ άλλων τόσο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος όσο και οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, οι οποίοι έκατσαν και σε αντίθετες πλευρές στο τραπέζι. Αξίζει να σημειωθεί πως στη σύσκεψη υπήρξε και κλιμάκιο της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης Βίας (ΔΕΑΒ).

Προσερχόμενος στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος απόρησε για την παρουσία των δημοσιογράφων έξω από τα γραφεία του ΕΣΑΚΕ.

Χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, είπε: «Εσείς δεν έχετε έρθει ποτέ σε συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ. Γιατί σήμερα;».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από τους αδερφούς Αγγελόπουλους, ο Ολυμπιακός εκπροσωπείται από τους Χρήστο Σταυρόπουλο και Χρήστο Μπαφέ, ενώ στα γραφεία βρίσκεται φυσικά και ο Μάνος Παπαδόπουλος από τον Παναθηναϊκό.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος και ο Χάρης Κουτάς εκπροσωπούν την ΑΕΚ, ενώ κανονικά στις θέσεις τους βρίσκονται και οι Δημήτρης Γουλιέλμος (Άρης), Αλέξανδρος Θεοδώρου (Κύμη), Μιχάλης Μελής (Κολοσσός), Σπύρος Μπούμπουρας (Ήφαιστος), Γιάννης Ψαρράκης (Λαύριο) και Φάνης Ταραντώρος (Χολαργός).

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός κατέθεσε την αλληλογραφία μεταξύ της ΚΕΔ και της VTB League, σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή Διαιτησίας αποδέχθηκε στις 30 Απριλίου ο Παναγιώτης Αναστόπουλος να σφυρίξει στο ματς Κάλεβ – Ούνικς. Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Έλληνας διαιτητές προσκλήθηκε στις 29 Απριλίου να σφυρίξει στον αγώνα και μία ημέρα μετά η ΚΕΔ αποδέχθηκε το αίτημα της VTB League.

Η ΚΕΔ, όμως, στις 3 Μαΐου συμπεριέλαβε τον Παναγιώτη Αναστόπουλο στην κλήρωση για την 26η αγωνιστική της Basket League, η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την ίδια ημέρα με το ματς Κάλεβ – Ούνικς (8/5).

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος δήλωσαν στη συνεδριάση: «Υπάρχουν παράνομες καταστάσεις και συμπεριφορές. Ζητάει ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να μπει συγκεκριμένος διαιτητής, όπως γράφτηκε. Είναι παράνομο αυτό που έγινε με την ΚΕΔ, είναι παράνομη η ΚΕΔ και ο ορισμός. Ο Αναστόπουλος έπρεπε να πάει στην VTB League και τον άλλαξαν επειδή πήγε ο κ. Γιαννακόπουλος και έγινε ό,τι έγινε. Θα σας πω πολλά προβλήματα που υπάρχουν, τα οποία μπορούμε να δούμε και το καλοκαίρι και τώρα.

Την τελευταία τριετία έχουμε πληρώσει 25 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους. Δεν σας είπα πόσα έχουμε βάλει από την αρχή της ενασχολήσής μας με το μπάσκετ, αλλά μόνο την τελευταία τριετία. Πώς να είμαστε ανταγωνιστικοί στη EuroLeague; Δεν μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός έτσι. Μπαίνουμε μέσα. Με ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μπορούμε να έχουμε καλύτερη διαιτησία. Όταν ματώνεις, απαιτείς να είναι όλα εντάξει. Δεν έχουμε άλλον τρόπο για να πιέσουμε. Αν δεν λυθούν τα προβλήματά μας, δεν γίνεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θέλουμε να καταδικαστούν όσα έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην ΚΕΔ, εφόσον δεν έχουν διαψευστεί από πουθενά».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέφερε: «Όλοι λέμε κάτι για τη διαιτησία, σε όλους επιτρέπεται να πούμε κάτι. Τι θα πει ένα παιδάκι όταν μας ακούσει να λέμε γι’ αυτό το κομμάτι; Παντού ανά τον κόσμο υπάρχουν ορισμοί. Κάποιος τους ορίζει. Στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης ορίζει τους διαιτητές ένας Άγγλος. Γίνονται όργια με την διαιτησία, ούτε στα τοπικά δεν γίνονται. Τι να πουν η Μπασκόνια και η Ζάλγκιρις για επενδύσεις; Τι να πούμε εμείς; Δεν τολμάει κάποιος να μιλήσει στη EuroLeague. Δεν μπορώ να μιλήσω αντικειμενικά, θεωρώ πως πέρσι υπήρχε θέμα με την διαιτησία. Έκανα λάθος, παρότι αισθάνομαι ότι είχα δίκιο. Πλήρωσα πρόστιμο γι αυτό, γιατί τα έβαλα με το προϊόν.

Προβλήματα έχουμε όλοι με τη διαιτησία με τα πολύχρωμα γυαλιά μας. Kάθε φάση μπορεί να μεταφραστεί και αλλιώς. Η πρότασή μου είναι να υπάρχει παραδειγματική τιμωρία. Το καλοκαίρι να μιλήσουμε και να κάνουμε τις προτάσεις που πρέπει στους αρμόδιους φορείς. Συμφωνώ σε κάποια πράγματα, μπορεί να συμφωνώ κάπου και με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Το καλοκαίρι πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Δεν μπορεί η αδυναμία ενός συλλόγου να παρασύρει το μπάσκετ. όποιος κι αν είναι ο σύλλογος, γιατί μετά θα έχουμε τον θάνατο του αθλήματος. Όλοι κάτι θα θέλουν και δεν γίνεται να παντρέψουμε τις ανάγκες 14 συλλόγων μαζί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης