Μπάσκετ: Στη Γενεύη ο Βασιλακόπουλος

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Μαΐου 2015, 22:44
 Μπάσκετ: Στη Γενεύη ο Βασιλακόπουλος
Στη Γενεύη ταξίδεψαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και ο γενικός γραμματέας της, Τάκης Τσαγκρώνης ενόψει της αυριανής κρίσιμης συνάντησης της FIBA με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών λιγκών.

Το φλέγον θέμα σχετικά με το νέο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας που θα τεθεί σε ισχύ από το 2017 θα συζητηθεί, με την πρόθεση για διεξαγωγή αγώνων εθνικών ομάδων μεσούσης της περιόδου να έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Ευρωλίγκα και σε πολλούς συλλόγους.

Το καλοκαίρι προβλέπεται καυτό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ αναμένει την αυριανή συνάντηση στην οποία θα συζητηθεί και το νέο μοντέλο διακυβέρνησης του αθλήματος, με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να προεδρεύει της αρμόδιας επιτροπής.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει: «Με προορισμό τη Γενεύη αναχώρησαν σήμερα (26/5) ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης, προκειμένου να συμμετάσχουν στην αυριανή σημαντική συνάντηση της FIBA με τις ευρωπαϊκές λίγκες. Η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει συζήτηση για το ισχύον καθεστώς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, καθώς και ανάλυση για το νέο καλεντάρι της Παγκόσμιας ομοσπονδίας που θα ισχύσει από το 2017. Συζήτηση θα γίνει και για το νέο μοντέλο διακυβέρνησης του αθλήματος, με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, να προεδρεύει της αρμόδιας επιτροπής. Επίσης, θα γνωστοποιηθούν στις λίγκες λεπτομέρειες του σχεδίου της FIBA για την αναδιοργάνωση των συλλογικών διοργανώσεων, το οποίο θα εγκριθεί οριστικά στις 16 Ιουνίου στη συνεδρίαση του κεντρικού γραφείου της Παγκόσμιας ομοσπονδίας».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Μαΐου 2015, 22:47