Μπάσκετ: Την Παρασκευή η απόφαση του Πρωτοδικείου για την ΕΟΚ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021, 15:25
Μπάσκετ: Την Παρασκευή η απόφαση του Πρωτοδικείου για την ΕΟΚ

Μετά την ασυμφωνία κατά τη συνεδρίαση των μελών της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ, τις δύο εκλογικές διαδικασίες που οδήγησαν σε ανάδειξη δύο προέδρων (Βασιλακόπουλος και Χριστοδούλου) και διαφορετικά μέλη σε δύο εκτελεστικές επιτροπές, οι εμπλεκόμενες πλευρές ανέλυσαν τα επιχειρήματά τους ως προς το ποια προσωρινή διοίκηση θεωρούν πως είναι νόμιμη την Τετάρτη στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Παρόντες ήταν οι δύο εκ των τριών υποψηφίων για την προεδρία της ΕΟΚ, ο Παναγιώτης Φασούλας και ο Βαγγέλης Λιόλιος, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Βασιλακόπουλος εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών αναμένεται την Παρασκευή (9/4).

Καθώς είχαν συμμαχήσει ως προς την ανάδειξη προέδρου και μελών της εκτελεστικής επιτροπής, οι Λιόλιος και Φασούλας ισχυρίστηκαν στο Πρωτοδικείο πως η εκλογή του Φάνη Χριστοδούλου έγινε νομότυπα, παρά το γεγονός πως δεν είχαν απαρτία.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν δέκα μέλη στη ψηφοφορία το απόγευμα της Δευτέρας (5/4), όταν αποχώρησε η πλευρά Βασιλακόπουλου ζητώντας να συνεχιστεί το μεσημέρι της Τρίτης (6/4) η συνεδρίαση, ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 11 για να υπάρχει απαρτία.

Οι Λιόλιος και Φασούλας στήριξαν τη θέση τους πως η εκλογή του Φάνη Χριστοδούλου ήταν νομότυπη με το επιχείρημα, πως η συνεδρίαση της Δευτέρας (5/4) δεν διεκόπη για την επόμενη ημέρα, όταν τα μέλη που αποχώρησαν κατά την πρώτη συνεδρίαση εξέλεξαν ως προσωρινό πρόεδρο τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Η πλευρά του Γιώργου Βασιλακόπουλου όμως κατέθεσε στο Πρωτοδικείο την ηλεκτρονική πρόσκληση του Παναγιώτη Φασούλα το μεσημέρι της Δευτέρας (5/4) προς όλα τα μέλη της προσωρινής διοίκησης, με νέα ώρα διεξαγωγής της συνεδρίασης τις 15:30 της ίδιας ημέρας.

Απέδειξαν δηλαδή πως η συνεδρίαση που είχε ξεκινήσει το πρωί της Δευτέρας (5/4) διεκόπη, αφού η μία πλευρά, αυτή του Παναγιώτη Φασούλα, έστειλε νέα πρόσκληση σε όλα τα μέλη για νέα συνεδρίαση, καθώς είχε αποχωρήσει η πλευρά του Γιώργου Βασιλακόπουλου.

Από την πλευρά του Γιώργου Βασιλακόπουλου τονίστηκε πως ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΟΚ εξελέγη με απαρτία και επομένως η δική του προσωρινή διοίκηση είναι νόμιμη καθώς συμμετείχαν 12 μέλη στη ψηφοφορία της Τρίτης (6/4), κάτι που, όπως επισήμανε ο δικηγόρος, δεν ισχύει στην ανάδειξη του Φάνη Χριστοδούλου σε προσωρινό πρόεδρο (σ.σ. 10 μέλη).

Η πλευρά των Παναγιώτη Φασούλα και Βαγγέλη Λιόλιου υποστήριξε δε πως δεν θα πρέπει να μετέχουν μέλη της απερχόμενης διοίκησης της ΕΟΚ (Βασιλακόπουλος, Τσαγκρώνης, Γολέμης) στην προσωρινή διοίκηση της Ομοσπονδίας και ζήτησαν από το Πρωτοδικείο την αλλαγή τους. Όμως, εξαρχής ήταν το Πρωτοδικείο που όρισε τα μέλη της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ, ανάμεσα στα οποία και μερικά της απερχόμενης διοίκησης.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021, 15:48