Στο προσκήνιο επανήλθε το όνομα του Αντρέα Τρινκιέρι για την Εθνική ομάδα μπάσκετ των Ανδρών.

Όχι μην τρομοκρατείστε δεν πρόκειται να καθίσει εκ νέου στον πάγκο της «επίσημης αγαπημένης», ωστόσο σίγουρα η περίπτωσή του προκαλεί πονοκέφαλο στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι αυτό γιατί ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής έχει στα χέρια του τελεσίδικη απόφαση της FIBA, σύμφωνα με την οποία η ΕΟΚ του οφείλει το ποσό των 110.000 ευρώ, από την προηγούμενη συνεργασία τους.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του νυν κόουτς της Μπάμπεργκ, το συγκεκριμένο ποσό θα έπρεπε να είχε καταβληθεί ήδη, αφού η σχετική προθεσμία έληξε στις 2 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, στη συνέχεια αποκάλυψε πως έχει δοθεί μία μικρή παράταση, καθώς αυτή τη στιγμή οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για το χρόνο αποπληρωμής του χρέους.

«Έχει εκδοθεί απόφαση από την FIBA, η οποία δικαιώνει τελεσίδικα στον κύριο Τρινκιέρι ένα ποσό της τάξεως των 110.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε επαφή με την ΕΟΚ για να βρεθεί μια λύση για τον τρόπο αποπληρωμής που να εξυπηρετεί τόσο τον πελάτη μου, όσο και την ομοσπονδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΟΚ μας έχει προτείνει ένα πρόγραμμα τεσσάρων δόσεων το οποίο όμως δεν βρίσκει σύμφωνο τον κ. Τρινκιέρι, αφού φτάνει έως το τέλος του 2015 και ο ίδιος το θεωρεί μακροπρόθεσμο», δήλωσε αρχικά νομικός εκπρόσωπος του Αντρέα Τρινκιέρι, Αλέξανδρος Βαγιατάς, στο ραδιόφωνο της ΝΕΡΙΤ.

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος του Ιταλού προπονητή τόνισε η προθεσμία έληξε στις 2 Φεβρουαρίου και στην περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια συμφωνία, τότε η FIBA θα αναγκαστεί να επιβάλλει κυρώσεις στην ΕΟΚ: «Εμείς προτείναμε κάτι άλλο και πλέον περιμένουμε την απάντηση της ομοσπονδίας ώστε να λήξει το θέμα.

Η προθεσμία που είχε δώσει η FIBA ήταν για τις 2 Φεβρουαρίου, αλλά έχουμε δώσει μια μικρή παράταση, ώστε να φτάσουμε σε κάποια συνεννόηση. Από κει και πέρα είναι θέμα του κ. Τρινκιέρι το πόσο θα περιμένει ή τι θα κάνει αν η ΕΟΚ δεν συμφωνήσει με την πρότασή μας. Το επόμενο βήμα είναι να πάμε στη FIBA για την επιβολή ποινών στην ελληνική ομοσπονδία. Πιθανότατα θα είναι κάποιο πρόστιμο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης