Μια -επί σειρά ετών- υπάλληλος των Φοίνιξ Σανς ισχυρίζεται ότι παραιτήθηκε μετά από εκφοβισμό και εχθρική μεταχείριση που πιστεύει ότι ήταν αντίποινα για τις ανησυχίες της για την ισότητα των φύλων και την ανάρμοστη συμπεριφορά εντός του οργανισμού της ομάδας, σύμφωνα με το ESPN.

Στο μήνυμα παραίτησής της, η Μελίσα Φέντερ Παναγιωτακοπούλου, υπάλληλος των Σανς από τον Αύγουστο του 2007, έγραψε ότι παρά την πρόσφατη επιτυχία στο γήπεδο, η οργάνωση των Σανς «ποτέ δεν ήταν πιο δυσλειτουργική ενώ η κουλτούρα διαβρώνεται γρήγορα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρέθεσε πολυάριθμους ισχυρισμούς για μια τοξική και μισογυνική κουλτούρα στον χώρο εργασίας, λέγοντας ότι «κάθε ένα από αυτά τα σημεία δημιουργεί την κουλτούρα και συνθέτει τον χαρακτήρα της ηγεσίας μας».

Η παραίτησή της είναι το πιο πρόσφατο αποτέλεσμα από την έκθεση του ESPN τον περασμένο Νοέμβριο που αναφερόταν σε μισογυνισμό και ρατσισμό σε έναν ενίοτε εχθρικό χώρο εργασίας κατά τη διάρκεια της 17χρονης θητείας του πλειοψηφικού ιδιοκτήτη Ρόμπερτ Σάρβερ. Ως αποτέλεσμα της αναφοράς, το NBA ξεκίνησε έρευνα στον εργασιακό χώρο των Σανς και του Σάρβερ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο email παραίτησής της, που εστάλη σε 16 μέλη της ομάδας ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένου του Σάρβερ, η Παναγιωτακοπούλου έγραψε ότι λιγότερο από μια εβδομάδα μετά τη δημοσίευση της πρώτης ιστορίας του ESPN, εξέφρασε ανησυχίες για τέτοιου είδους ζητήματα σε ένα σημείωμα στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού των Σανς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους επόμενους μήνες από τότε που πίστευε ότι ήταν μια «εμπιστευτική αλληλεπίδραση με τα ανώτερα στελέχη, το τμήμα ανθρωπίνου δυναμικού και της νομικής υπηρεσίας», ισχυρίζεται, «υπήρξαν συνεχή αντίποινα και εκφοβισμός από την άμεση ηγεσία».

«Μεταξύ άλλων, με απέκλεισαν από τα δείπνα πελατών, εξέτασαν κάθε μου κίνηση, απόφαση και email με βασανιστικά επίπεδα μικροδιαχείρισης», έγραψε. «Η δουλειά μου έχει γίνει πιο αφόρητη και τοξική από ποτέ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Παναγιωτακοπούλου δεν κατονόμασε κανέναν μεμονωμένο υπάλληλο και δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε κανένα θέμα με τον Σάρβερ.

Απαντώντας στην αναφορά του ESPN για την παραίτηση της Παναγιωτακοπούλου, ο οργανισμός Suns Legacy Partners ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Έχουμε ενημερωθεί για καταγγελίες από έναν πρώην υπάλληλο και τις ερευνούμε, σύμφωνα με τον σεβασμό μας στην πολιτική του χώρου εργασίας. Οι Φοίνιξ Σανς δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας με σεβασμό και χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διακρίσεις και παρενόχληση, και δεν ανεχόμαστε αντίποινα για την αναφορά φερόμενων παραπτωμάτων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης