Οι συζητήσεις για ανταλλαγές είναι ελάχιστες σε σχέση με τις υπόλοιπες χρονιές, καθώς όλες οι ομάδες περιμένουν να μάθουν τα αποτελέσματα της νέας συλλογικής σύμβασης (CBA) του ΝΒΑ. Το σχεδόν σίγουρο είναι ότι δεν θα υπάρξει lock-out και θα έχουμε «ειρήνη» μεταξύ ιδιοκτητών και παικτών για τα επόμενα επτά χρόνια. Βέβαια, οι δύο πλευρές έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν νέα διαπραγμάτευση πριν την τελευταία χρονιά (2023-2024).

Αυτή τη στιγμή το Νο 3 (Βοστώνη) και το Νο 12 (Ορλάντο) της Ανατολής χωρίζουν μόνο τέσσερα παιχνίδια. Την ίδια στιγμή στη Δύση το Νο 8 (Πόρτλαντ) και το Νο 15 (Ντάλας) χωρίζουν επίσης μόνο τέσσερα παιχνίδια. Όπως είναι φυσικό, όταν υπάρχουν τέτοιες ευκαιρίες μια ανταλλαγή να σε φτάσει στα play off, δεν θα αργήσουν πολύ τα μεταγραφικά σενάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τα παραπάνω υπόψιν, σας παραθέτουμε μια λίστα με μερικούς γκαρντ που είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν ομάδα στη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε:

1. Μπράντον Νάιτ, Φοίνιξ Σανς, 1,90μ., 85κ., 6 χρόνια στο πρωτάθλημα:

Στον 25χρονο Νάιτ ζητήθηκε φέτος να παίξει ως έκτος παίκτης για πρώτη φορά στην καριέρα του και αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα με αυτή τη μετάβαση. Το δίδυμο γκαρντ του Φοίνιξ (Έρικ Μπλέντσοου και Ντέβιν Μπούκερ) έχει αφήσει εκτός πεντάδας τον Νάιτ που αγωνίζεται 24,3 λεπτά (αρνητικό ρεκόρ καριέρας). Ο Νάιτ είναι παίκτης «ρυθμού» και το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται βασικός τού έχει δημιουργήσει προβλήματα. Σουτάρει με αρνητικά ρεκόρ εντός πεδιάς (38,6%), ενώ μόνο στη ρούκι χρονιά του σκόραρε λιγότερους από 13,1 πόντους που πετυχαίνει φέτος. Αφού λοιπόν το Φοίνιξ του χρωστάει 43,9 εκατομμύρια για τις επόμενες τρεις σεζόν (περίπου 14,6 εκ. το χρόνο), που είναι σχετικά καλή τιμή για έναν βασικό γκαρντ, καθώς το σάλαρι καπ συνεχίζει να αυξάνεται λόγω του νέου τηλεοπτικού συμβολαίου, αρκετοί παράγοντες της λίγκας τον παρακολουθούν από κοντά και δεν αποκλείεται να κινηθούν γι’ αυτόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Γκόραν Ντράγκιτς, Μαϊάμι Χιτ, 1,90μ., 86κ., 9 χρόνια στο πρωτάθλημα:

Ο 30χρονος Ντράγκιτς παίζει καλά για το Μαϊάμι που φέτος αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες και έχει ρεκόρ 9-20. Ο Σλοβένος σουτάρει με 41,6% από τη γραμμή του τρίποντου που είναι ρεκόρ καριέρας, ενώ οι 19,1 πόντοι και 6,7 ασίστ είναι οι δεύτεροι υψηλότεροι μέσοι όροι της καριέρας του. Νωρίτερα στη σεζόν είχε συζητηθεί το σενάρια ανταλλαγής των Ρούντι Γκέι και Ντάρεν Κόλισον (Σακραμέντο Κινγκς) για τον Ντράγκιτς. Το Μαϊάμι βρίσκεται σε κατάσταση «χτισίματος» και ο Πατ Ράιλι έχει δείξει πως μπορεί με 2-3 κινήσεις να αλλάξει τελείως πρόσωπο στην ομάδα του. Το μεγάλο ερώτημα είναι το εξής: Αποτελεί μέρος του μακροχρόνιου σχεδίου των Χιτ; Ο Ντράγκιτς θα λάβει 54,3 εκ. δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια (18,1 εκ. το χρόνο), ενώ έχει την οψιόν για πρόωρη λύση συμβολαίου το καλοκαίρι του 2020.

3. Ρίκι Ρούμπιο, Μινεσότα Τίμπεργουλβς, 1,93μ. 87κ., 6 χρόνια στο πρωτάθλημα:

Ο Ρίκι Ρούμπιο είναι «βετεράνος» στα μεταγραφικά σενάρια και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει όσο πλησιάζει ο Φεβρουάριος. Η Μινεσότα επέλεξε με το Νο 5 του καλοκαιρινού ντραφτ τον Κρις Νταν, ο οποίος αποτελούσε τον καλύτερο πλέι μέικερ της περυσινής φουρνιάς. Ο Ρούμπιο διανύει ίσως την χειρότερη σεζόν του στο ΝΒΑ με αρνητικά ρεκόρ σε πόντους (7,1), ασίστ (6,9) και κλεψίματα (1,5). Το «κερασάκι στην τούρτα» είναι ότι σουτάρει με 36,6% εντός πεδιάς και 26,4% στα τρίποντα. Ο Ισπανός γκαρντ έχει συμβόλαιο για δύο χρόνια και 29,2 εκ. δολάρια και, όταν ο Νταν θεωρηθεί έτοιμος να ξεκινήσει βασικός, η Μινεσότα θα προσπαθήσει να βρει ομάδα για τον Ρούμπιο.

4. Γουίλ Μπάρτον, Ντένβερ Νάγκετς, 1,98μ., 79κ., 5 χρόνια στο πρωτάθλημα:

Ο 26χρονος Μπάρτον ήδη ενδιαφέρει τους Ουίζαρντς και τους Πέλικανς, σύμφωνα με το ESPN. Ο Μπάρτον έχει εξαιρετικό συμβόλαιο, καθώς λαμβάνει μόλις 3,53 εκ. δολάρια για φέτος και του χρόνου. Την χρονιά που μας πέρασε ο Μπάρτον ήταν ένας από τους καλύτερους έκτους παίκτες του πρωταθλήματος με μέσο όρο 14,4 πόντους και 5,8 ριμπάουντ σε 28,7 λεπτά. Αυτή τη στιγμή το Ντένβερ διαθέτει πάρα πολλούς γκαρντ (Μπάρτον, Μούντιαϊ, Μάρεϊ, Χάρις, Νέλσον και Μπίσλι) και κάποια στιγμή θα χρειαστεί να δώσει κάποιον για να ενισχυθεί σε άλλες θέσεις. Με την αξία του Μπάρτον να βρίσκεται ψηλά, η λογική λέει πως τώρα θα ήταν η καλύτερη στιγμή να τον δώσουν σε κάποιον, καθώς θα λάβουν τα καλύτερα δυνατά ανταλλάγματα.

5. Άρον Αφλάλο, Σακραμέντο Κινγκς, 1,96μ., 95κ., 10 χρόνια στο πρωτάθλημα:

Ο 31χρονος Αφλάλο ξεκίνησε τη σεζόν ως βασικός στα πρώτα 20 παιχνίδια, ωστόσο ο χρόνος συμμετοχής του έχει πέσει σημαντικά στους τελευταίους εννέα αγώνες. Ο Αφλάλο αρχικά έμεινε στον πάγκο για δύο σερί ματς από τον προπονητή του, Ντέιβ Γιόργκερ, έπαιξε συνολικά 23,7 λεπτά στα επόμενα τρία ματς, έμεινε στον πάγκο για ακόμη δύο ματς και μετά αγωνίστηκε για 28,5 λεπτά στα τελευταία δύο παιχνίδια. Ο Αφλάλο έχει δηλώσει σε πρόσφατή συνέντευξή του πως η προσαρμογή του στο Σακραμέντο ήταν δύσκολη. Το γεγονός ότι και η ομάδα για άλλη μια χρονιά είναι σε κακή κατάσταση δεν τον βοηθάει. Ο Αφλάλο έχει συμβόλαιο για 12,5 εκ. δολάρια την επόμενη χρονιά, όμως μόλις το 1,5 εκ. είναι εξασφαλισμένο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης