Με όπλο του το γεμάτο ΣΕΦ και την ανάγκη να… αποκαταστήσει την εικόνα του μετά από την βαριά ήττα από την Αρμάνι, ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε την Μπαρτσελόνα για την 3η αγωνιστική του Top 16 της Euroleague.

Έχοντας στο πλευρό του τους φιλάθλους του και με μόνο στόχο τη νίκη, που θα τον κάνει να «σβήσει» την βαριά ήττα από την Αρμάνι, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί απόψε την Μπαρτσελόνα, στο ΣΕΦ, για την 3η αγωνιστική του Ε’ ομίλου του Top 16 της Euroleague.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το… στραπάτσο στο Μιλάνο, την περασμένη εβδομάδα, έχει πεισμώσει τους «ερυθρόλευκους» για τους οποίους η καλή εμφάνιση και η νίκη κόντρα στους Καταλανούς, αποτελούν μονόδρομο. Κίνητρο αποτελεί επίσης το κατάμεστο γήπεδο, καθώς οι φίλοι των Πρωταθλητών Ελλάδας εξάντλησαν (για δεύτερη φορά φέτος) τα εισιτήρια του αγώνα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα τραυματισμών καθώς εκτός δράσης βρίσκονται οι Λο και Πέτγουεϊ, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του νεαρού, Δημήτρη Αγραβάνη, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα δερματικό πρόβλημα στο πόδι.

Όσο για την Μπαρτσελόνα; Το ενδιαφέρον εστιάζεται στον Δημήτρη Παπανικολάου και τον Τζόι Ντόρσι. Ο πάουερ φόργουορντ και ο σέντερ των «μπλαουγκράνα» – αμφότεροι πρώην παίκτες του Ολυμπιακού – επιστρέφουν για πρώτη φορά στο ΣΕΦ για να αντιμετωπίσει την παλιά τους ομάδα. Ο πονοκέφαλος δεν λείπει και για τον Τσάβι Πασκουάλ και μάλιστα είναι… μεγάλος καθώς για δεύτερο συνεχόμενο ματς είναι πολύ πιθανό να μην έχει στη διάθεσή του τον αρχηγό και μεγάλο αστέρι της «Μπάρτσα», Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, έχουν την ψυχολογία με το μέρος τους καθώς έχουν κάνει το 2/0 μέχρι τώρα ενώ προέρχονται από την μεγάλη εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Φενερμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία) και Ρουστού Νουράν (Τουρκία).

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής και η κατάταξη του Top 16

Ε’ όμιλος

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 16/01, 21:00
Ουνικάχα Μάλαγα-Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 17/01, 20:00
Αρμάνι Μιλάνο-Λαμποράλ Κούτσα 17/01, 21:30
Παναθηναϊκός-Εφές Αναντολού 17/01, 21:45

Κατάταξη Ε’ ομίλου

Παναθηναϊκός 2-0
Μπαρτσελόνα 2-0
Αρμάνι Μιλάνο 1-1
Λαμποράλ Κούτσα 1-1
Ουνικάχα Μάλαγα 1-1
Ολυμπιακός 1-1
Φενερμπαχτσέ 0-2
Εφές Αναντολού 0-2

ΣΤ’ όμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου 111-87
Ζαλγκίρις Κάουνας-Μακάμπι Τελ Αβίβ 16/01, 19:45
Γαλατασαράι-Λοκομοτίβ Κουμπάν 16/01, 21:45
Παρτίζαν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 17/01, 21:45

Κατάταξη ΣΤ’ ομίλου

Ρεάλ Μαδρίτης 3-0*
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-0
Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-0
Μπάγερν Μονάχου 2-1*
Γαλατασαράι 0-2
Λοκομοτίβ Κουμπάν 0-2
Παρτίζαν 0-2
Ζαλγκίρις 0-2

* Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου έχουν ματς περισσότερο καθώς αναμετρήθηκαν την Τετάρτη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης