Ο Σλοβένος γκαρντ της Χίμκι, Ζόραν Ντράγκιτς, μίλησε στο Euroleague Greece για τον αποψινό «τελικό» κόντρα στον Ολυμπιακό και εξήγησε τις διαφορές σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ.

Σε μερικές ώρες αντιμετωπίζετε τον Ολυμπιακό σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο παιχνίδι. Ποιες είναι οι σκέψεις σου πριν το τζάμπολ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε. Περιμένω ότι θα γίνει ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, καθώς ο Ολυμπιακός διαθέτει πολύ καλούς παίκτες που πρόσφατα κατέκτησαν δύο φορές τη Euroleague. Όπως και να έχει παίζουμε στην έδρας μας, πρέπει να δείξουμε το καλύτερο μας πρόσωπο και να κάνουμε το καλύτερο μας παιχνίδι προκειμένου να μείνουμε ζωντανοί στη μάχη της πρόκρισης».

Τι θα πρέπει να κάνετε προκειμένου να κερδίσετε αυτόν τον… τελικό;

«Απλά δεν πρέπει να κάνουμε λάθη. Θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι μέσα στο παιχνίδι μας και να αποφύγουμε τα εύκολα λάθη. Επιβάλλεται να είμαστε συγκεντρωμένοι για σαράντα λεπτά κι όχι όπως στην Ελλάδα που για τριάντα λεπτά ήμασταν καλοί και μετά σταματήσαμε να παίζουμε. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, όμως πρέπει να κερδίσουμε για να μείνουμε μέσα στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιες διαφορές θα έχει αυτό το ματς σε σχέση με εκείνο που έγινε στο ΣΕΦ;

«Η πιο μεγάλη διαφορά είναι ότι τώρα παίζουμε στην έδρα μας. Θα έχουμε τους φιλάθλους μαζί μας. Θα γίνει ένα πολύ σκληρό παιχνίδι γιατί και οι δύο ομάδες χρειάζονται τους δύο βαθμούς της νίκης στη προσπάθεια που κάνουν για να βρεθούν ανάμεσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Κάθε μπάλα θα είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς και γι αυτούς, οπότε θα γίνουν πολλές μάχες».

Απέναντι σου θα βρεις και πάλι τον Βασίλη Σπανούλη. Ποια είναι η άποψη σου γι αυτόν;

«Τι μπορεί να πει κανείς γι αυτόν; Είναι από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του. Όλα περνάνε από τα χέρια του. Για σαράντα λεπτά η μπάλα είναι στα χέρια του κι εμείς θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά συγκεντρωμένοι πάνω του, στο μαρκάρισμα του για να προσπαθήσουμε να τον περιορίσουμε όσο περισσότερο γίνεται».

Έχεις παίξει πολλές φορές αντίπαλος με ελληνικές ομάδες. Ποια είναι η άποψη σου για το ελληνικό μπάσκετ;

«Είναι μία μπασκετική χώρα η Ελλάδα. Όλοι παίζουν μπάσκετ και αγαπούν το άθλημα. Έχετε πολύ μεγάλες ομάδες όπως είναι ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός αλλά και μία σπουδαία εθνική ομάδα. Επίσης, έχετε και μία πολύ καλή ομάδα στους νέους. Όπως και να έχει ξέρετε πως να παίζετε καλό μπάσκετ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης