ΝΒΑ: Διαπραγματεύσεις για την περικοπή μισθών των παικτών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020, 09:46
ΝΒΑ: Διαπραγματεύσεις για την περικοπή μισθών των παικτών

Το ΝΒΑ και η ένωση παικτών βρίσκονται σε συζητήσεις σχετικά με την περικοπή της αμοιβής των παικτών σε περίπτωση που ακυρωθούν τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου, σύμφωνα με το ESPN. Οι πλευρές συζητούν περικοπή έως και 25% των εναπομενόντων μισθών των παικτών, επιτρέποντας στους παίκτες και τους ιδιοκτήτες να μοιραστούν μερικές από τις οικονομικές απώλειες σε περίπτωση που το πρωτάθλημα δεν ολοκληρωθεί.

Το NBA ανέστειλε το πρωτάθλημα τη νύχτα της 11ης Μαρτίου, λίγο μετά την ανακοίνωση πως ο Γκομπέρ των Γιούτα Τζαζ είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Η ισχύουσα συλλογική σύμβαση απαιτεί από τους παίκτες να χάσουν περίπου το 1 τοις εκατό του μισθού τους για κάθε παιχνίδι που ακυρωθεί για λόγους ανωτέρας βίας. Διάταξη που ενεργοποιείται αυτόματα κατά την ακύρωση των παιχνιδιών.

Ο επίτροπος του NBA Άνταμ Σίλβερ, η εκτελεστική διευθυντής της ένωσης παικτών, Μισέλ Ρόμπερτς, και μια ομάδα δικηγόρων συζήτησαν διάφορα σχέδια.

Εάν δεν καταλήξουν σε κάποιο μέχρι τις 15 Απριλίου, οι παίκτες θα λάβουν κανονικά τα χρήματά τους, αλλά θα πρέπει να πληρώσουν τα χρήματα αργότερα, με το οφειλόμενο ποσό να καθορίζεται σχετικά.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020, 09:54