Ενωμένοι οι Αυστραλοί που αγωνίζονται στο ΝΒΑ, συγκεντρώνουν χρήματα προκειμένου να βοηθήσουν τους πυροσβέστες αλλά και τις οικογένειες των θυμάτων των καταστροφικών πυρκαγιών στη χώρα.

Εκατοντάδες πυρκαγιές έκαψαν περισσότερα από 10,3 εκατομμύρια εκτάρια (25,5 εκατομμύρια στρέμματα) γης, σκοτώνοντας 26 άτομα και περίπου 500 εκατομμύρια ζώα, ενώ κατέστρεψαν περισσότερα από 1.000 σπίτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την αρχή έκανε ο Μπεν Σίμονς των Σίξερς κάνοντας έκκληση για βοήθεια μέσω του Twitter, απευθυνόμενος σε όποιον ήθελε να συμμετάσχει για τη συγκέντρωση χρημάτων.

Έκτοτε η προσπάθεια έχει αναπτυχθεί και οργανωθεί, γνωρίζοντας την επίσημη υποστήριξη από την ένωση των παικτών (NBPA) και το ίδιο το ΝΒΑ. Έτσι οι εννέα Αυστραλοί παίκτες μπάσκετ έχουν ήδη εξασφαλίσει 750.000 δολάρια (672.000 ευρώ) σε ένα ταμείο υποστήριξης.

Εκτός από τον Μπεν Σόμονς, αυτήν τη σεζόν παίζουν στο NBA οι Πάτι Μιλς (Σπερς), Τζο Ινγκλς (Τζαζ), Μάθιου Ντελαβεντόβα, Ντάντε Έξουμ (Καβαλίερς), Τον Μάκερς (Πίστονς), Άρον Μπάινς (Σανς), Γιόχαν Μπόλντεν (Σίξερς) και Ράιν Μπρέλχοφ (Μάβερικς).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε συγκλονισμένοι από την καταστροφή που έχουν προκαλέσει αυτές οι πυρκαγιές σε όλη τη χώρα μας. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες, τους φίλους και όλους τους ανθρώπους της Αυστραλίας. Ελπίζουμε να αισθανθείτε την αγάπη και την υποστήριξή μας, και να γνωρίζετε ότι θα συνεχίσουμε να ευαισθητοποιούμε για αυτήν την παγκόσμια κοινότητα και να παρέχουμε βοήθεια όσο μπορούμε» αναφέρει η κοινή δήλωση των εννέα παικτών που εξέδωσαν μέσω της NBPA.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης