Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των Ιντιάνα Πέισερς αποτελεί ο Νέιτ ΜακΜίλαν. Δύο ημέρες αφότου είδαν τους Μαϊάμι Χιτς να «σκουπίζουν» τη μεταξύ τους σειρά στον πρώτο γύρο των πλέι οφ της Ανατολικής Περιφέρειας, οι υπεύθυνοι της ομάδας της Ιντιάνα αποφάσισαν πως έχει έρθει η ώρα για αλλαγή προσώπου στην τεχνική ηγεσία.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα, οι Πέισερς είχαν προσφέρει στον ΜακΜίλαν επέκταση συμβολαίου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος των Πέισερς, Κέβιν Πρίτσαρντ, δήλωσε: «Εκ μέρους της οικογένειας Σάιμον και των Πέισερς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Νέιτ για τα χρόνια που εργάστηκε στην ομάδα. Ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση για εμάς, αλλά πιστεύουμε πως για το καλό του οργανισμού πρέπει να κινηθούμε προς άλλη κατεύθυνση. Ο Νέιτ κι εγώ έχουμε ζήσει καλές και κακές στιγμές. Για εμένα ήταν τιμή να συνεργαστώ μαζί του αυτά τα 11 χρόνια (στην Ιντιάνα και στο Πόρτλαντ).

Πάντως, τότε, στις 12 Αυγούστου, όταν οι Πέισερς είχαν ανακοινώσει την επέκταση της συνεργασίας τους με τον ΜακΜίλαν, ο Πρίτσαρντ είχε δηλώσει: «Αυτά που έχει επιτύχει σε τέσσερις σεζόν στους Πέισερς ο Νέιτ άξιζαν την επέκταση».

Ο 56χρονος τεχνικός αποχαιρετά τους Πέισερς με ρεκόρ 183 νίκες – 136 ήττες. Σε πλέι οφ όμως μετρά 3-16 με την ομάδα της Ιντιάνα! Οι 183 νίκες αποτελούν το τρίτο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία των Πέισερς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα πλέι οφ φέτος, οι Πέισερς γνώρισαν τέσσερις ήττες με μέσο όρο διαφοράς 10,5 πόντων ανά αγώνα. Η ομάδα της Ιντιάνα μετρούε μία σημαντική απουσία, καθώς αγωνιζόταν χωρίς τον Λιθουανό All-Star Ντομάντας Σαμπόνις, τον γιο δηλαδή του Άρβιντας Σαμπόνις.

Συνολικά, ο Μακ Μίλαν μετρά 661 νίκες – 588 ήττες με Σιατλ Σουπερσόνικς (2000-05), Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς (2005-12) και Πέισερς (2016-2020).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης