Το σχέδιο επανεκκίνησης του ΝΒΑ αναλύει το ESPN, παραμονή του ΔΣ της λίγκας, το οποίο αναμένεται να το εγκρίνει (σ.σ. για να συμβεί αυτό απαιτείται η θετική ψήφος των 3/4 της Λίγκας).

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ESPN συνολικά 22 ομάδες θα μπουν στη νέα… γραμμή εκκίνησης της σεζόν στο Ορλάντο (Disney World), κάθε ομάδα θα δώσει από οκτώ αγώνες στην κανονική περίοδο, ενώ θα ακολουθήσουν τα πλέι οφ. Η 12η Οκτωβρίου θα οριστεί ως η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της εφετινής αγωνιστικής περιόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξέχωρα από τις 16 ομάδες που είχαν εξασφαλίσει την παρουσία τους στα εφετινά πλέι οφ πριν η σεζόν ανασταλεί στις 11 Μαρτίου λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι υπόλοιπες που θα παλέψουν για μία θέση είναι οι Νιού Ορλίνς Πέλικανς, Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, Φοίνιξ Σανς, Σακραμέντο Κινγκς, Σαν Αντόνιο Σπέρς από τη Δύση και Ουάσινγκτον Ουίζαρντς από την Ανατολή.

H όγδοη -και τελευταία- θέση για τα πλέι οφ θα κριθεί στη διαφορά νικών που θα υπάρχει ανάμεσα στον όγδοο και τον ένατο της κατάταξης. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που ο όγδοος απέχει περισσότερες από τέσσερις νίκες από τον ένατο, τότε θα παίρνει αυτομάτως την πρόκριση.

Αν όμως η διαφορά είναι μικρότερη, τότε οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους, με τον όγδοο να ψάχνει μία νίκη και τον ένατο δύο για να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης στα πλέι οφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης