Έκτος σε ψήφους στη διαδικασία ανάδειξης MVP της σεζόν στο ΝΒΑ αναδείχθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όπως ανακοίνωσαν σχετικά στο Twitter οι Μπακς. Ο Έλληνας σούπερ σταρ, ο οποίος είχε μέσο όρο 26,9 πόντους και 10 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, συγκέντρωσε 75 βαθμούς.

Πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν στο ΝΒΑ αναδείχθηκε, όπως αναμενόταν, ο Τζέιμς Χάρντεν των Χιούστον Ρόκετς, συγκεντρώνοντας 965 βαθμούς. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο «μούσιας» παίρνει το σχετικό βραβείο και η τρίτη στην ιστορία της ομάδας του Χιούστον, μετά τον Μόουζες Μαλόουν (1979,1982) και τον Χακίμ Ολάοζουν (1984)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ηγέτης των Ρόκετς ξεπέρασε σε προτιμήσεις τους ΛεΜπρόν Τζέιμς (Καβαλίερς-738 βαθμοί) και Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς-445 βαθμοί), ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν ο Ντέμιαν Λίλαρντ των Μπλέιζερς (207) και ο περσινός νικητής Ράσελ Ουέστμπρουκ των Οκλαχόμα Θάντερ (76).

Ο MVP αναδεικνύεται από ένα πάνελ δημοσιογράφων και αναλυτών από τις ΗΠΑ και Καναδά κι όχι τους φιλάθλους, παίκτες ή προπονητές.

Ο Χάρντεν οδήγησε τους Ρόκετς στο καλύτερο ρεκόρ της κανονικής περιόδου με 65 νίκες, ενώ αποκλείστηκε στα ημιτελικά με 4-3 στη σειρά των αγώνων από τους πρωταθλητές Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Ανέβηκε στο βήμα για να παραλάβει το βραβείο του μαζί με μητέρα του, την οποία ευχαρίστησε λέγοντας: «Είναι η ραχοκοκκαλιά μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπεν Σίμονς των Σίξερς κέρδισε στη μάχη για τον καλύτερο «ρούκι» αφήνοντας πίσω του τον Ντόνοβαν Μίτσελ των Τζαζ και τον Τζέισον Τέιτουμ των Σέλτικς.

Καλύτερος προπονητής αναδείχθηκε ο Ντουέιν Κέισι, ο οποίος με τους Τορόντο Ράπτορς έφτασε στην κορυφή της Ανατολής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης