Μετά τους Ντέβιν Σμιθ, Βίκτορ Χριάπα, Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Σλούκα, Ρούντι Φερνάντεθ, Μάικ Μπατίστ, Κόρεϊ Χίγκινς, Άντε Τόμιτς, Γιάννη Μπουρούση, Λουίτζι Ντατόμε, Νέναντ Κρίστιτς, Αλεξέι Σβεντ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Ταϊρίς Ράις, Τζέσι Κάρολ, Σόνι Γουίμς, Φελίπε Ρέγιες και Νικ Καλάθη, η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τον 19ο υποψήφιο για την All Decade Team. Ο λόγος για τον Τορνίκε Σενγκέλια, έναν από τους κορυφαίους πάουερ φόργουορντ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Εντυπωσιακά αθλητικός με καλό χειρισμό μπάλας και πολύ καλή κίνηση, ο Τορνίκε Σενγκέλια κατέκτησε το EuroCup το 2010 με τη Βαλένθια ως έφηβος και έκανε το ντεμπούτο του στην Euroleague τη σεζόν 2011/12 με τη φανέλα της Σαρλερουά. Στη συνέχεια δοκίμασε λίγο την τύχη του στο ΝΒΑ και στους Μπρούκλιν Νετς και επέστρεψε στην Ευρώπη το 2014 για χάρη της Μπασκόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί καθιερώθηκε και ήταν από τους βασικούς συντελεστές με τους οποίους η ομάδα κατάφερε να προκριθεί στο Final Four το 2016, παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίσθηκε λόγω τραυματισμού. Την επόμενη σεζόν (2017/18) ξεχώρισε, καθώς αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης, ενώ ήταν και δεύτερος στην ψηφοφορία για τον MVP της χρονιάς, πίσω από τον Λούκα Ντόνσιτς.

Ο έμπειρος Γεωργιανός βρίσκεται στην πρώτη 15άδα της διοργάνωσης σε μέσο όρο πόντων και ριμπάουντ για αυτήν τη δεκαετία και στα 28 του έχει ακόμα αρκετά χρόνια ποιοτικού μπάσκετ μπροστά του.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης