ΟΔΚΕ σε Βασιλειάδη: «Ατυχής η δήλωση περί κρίσης στη διαιτησία»

ΟΔΚΕ σε Βασιλειάδη: «Ατυχής η δήλωση περί κρίσης στη διαιτησία»

Η ΟΔΚΕ απάντησε σε τοποθέτηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, υπογραμμίζοντας ότι «η δήλωση σας ότι η Διαιτησία Καλαθοσφαίρισης στην Ελλάδα διανύει περίοδο κρίσης, είναι άκρως λανθασμένη και απόλυτα ατυχής».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας επισημαίνει ότι η ελληνική διαιτησία παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο παγκοσμίως, ενώ καταλήγει τονίζοντας ότι οι ρέφερι «επιβάλλεται να τυγχάνουν της προστασίας» του υφυπουργού Αθλητισμού και δεν πρέπει να «αποτελούν τα εξιλαστήρια θύματα πολιτικών και σωματειακών θεμάτων».

Η σχετική ανακοίνωση:

«Αξιότιμε Κε. Υπουργέ,

Σας δηλώνουμε ότι η Ελληνική Διαιτησία Καλαθοσφαίρισης, η οποία δεν τυγχάνει επιχορήγησης από το υπουργείο σας, παραμένει στα υψηλότερα κλιμάκια διαιτησίας παγκοσμίως.

Η δήλωση σας ότι η Διαιτησία Καλαθοσφαίρισης στην Ελλάδα διανύει περίοδο κρίσης, είναι άκρως λανθασμένη και απόλυτα ατυχής.

Σε καμία περίπτωση οι Έλληνες Διαιτητές δεν πρέπει να αποτελούν τα εξιλαστήρια θύματα πολιτικών και σωματειακών θεμάτων και δεν πρέπει να ποδηγετούνται.

Αντί αυτού, οι Έλληνες Διαιτητές επιβάλλεται να τυγχάνουν της προστασίας σας με αποκλειστικό στόχο την αξιοπιστία και την ακεραιότητα των πρωταθλημάτων».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019, 21:04