«Όχι» από την ΤΣΣΚΑ για να αναλάβει ο Ιτούδης την Εθνική

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017, 12:30
«Όχι» από την ΤΣΣΚΑ για να αναλάβει ο Ιτούδης την Εθνική
«Κόκκινο» άναψε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ενδεχόμενο ο προπονητής της Δημήτρης Ιτούδης να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ.

Ο 47χρονος κόουτς είχε συμφωνήσει να κοουτσάρει την «επίσημη αγαπημένη», αλλά η «ομάδα του στρατού» απάντησε αρνητικά στην πρόταση της ελληνικής ομοσπονδίας μπάσκετ (ΕΟΚ).

Ο Ιτούδης, πάντως, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, στο μέλλον, να αναλάβει τις τύχες της Εθνικής.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

Υπήρξε τεράστια θέληση από τη μεριά μου και από την πλευρά της ομοσπονδίας να αναλάβω αυτό το μεγάλο πρότζεκτ της Εθνικής Ομάδας. Θα ήταν πραγματική τιμή για εμένα να δουλέψω για την Εθνική ομάδα της χώρας μου και να την οδηγήσω σε επιτυχίες. Ωστόσο, ύστερα από συζητήσεις με την ομάδα μου και την ομοσπονδία, αντιληφθήκαμε πως ήταν πρακτικά αδύνατο με το υπάρχον πρόγραμμα να προσφέρω τις κατάλληλες υπηρεσίες τόσο στην ομάδα μου όσο και στην Εθνική, από τη στιγμή που και οι δύο αξίζουν την προσοχή, για να φτάσουν στις επιτυχίες που οραματίζομαι. Έτσι, αποφασίσαμε πώς θα ξαναδούμε το θέμα σε κάποια διαφορετική περίοδο.

Από την πλευρά μου, θα είμαι πάντα στη διάθεση της Εθνικής και ελπίζω πως το τάιμινγκ μελλοντικά θα είναι καλύτερο για να αρχίσουμε αυτήν τη συνεργασία. Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική ομοσπονδία και τον κύριο Βασιλακόπουλο για την εμπιστοσύνη του και είμαι σίγουρος πως θα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε μαζί στο μέλλον. Μέχρι τότε είμαι στη διάθεση της Εθνικής με όποιον άλλον τρόπο αποφασίσουν ότι μπορώ να βοηθήσω.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017, 15:32