Η Στέλλα Καλτσίδου δεν θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στο φάιναλ-8 της Ευρωλίγκας γυναικών (7-13 Απριλίου, Εκατέρινμπουγκ), καθώς λύθηκε η συνεργασία της με τη γαλλική Μπουρζ.

Η Ελληνίδα διεθνής φόργουορντ μετά από δύο εγχειρήσεις αποκατάστασης ρήξης πρόσθιου χιαστού συνδέσμου είχε επιστρέψει στην Μπουρζ στις 3 Φεβρουαρίου για να καλύψει το κενό της Βρετανίδας διεθνούς Τζοάνα Λίνταμ, που τέθηκε εκτός λόγω τραυματισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προβλεπόταν στο συμβόλαιο της Καλτσίδου, η συνεργασία θα λυνόταν άμα τη επιστροφή της Λίνταμ στην αγωνιστική δράση.

Έτσι, η Θεσσαλονικιά μπασκετμπολίστρια αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα της πρωταθλήτριας Γαλλίας απέναντι στη Βιλνέβ (71-58 υπέρ της Μπουρζ) για την 23η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος. Στο τελευταίο της παιχνίδι επί γαλλικού εδάφους, η Στέλλα Καλτσίδου σημείωσε 12 πόντους σε 23 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 4/5 τρίποντα, 3 ασίστ, 1 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

Η παρουσία της Καλτσίδου, πάντως, στον 3ο αγώνα πλέι οφ της Μπουρζ με την Κόζιτσε, έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την πρόκριση στο φάιναλ-8. Συγκεκριμένα, η Καλτσίδου είχε πετύχει 18 πόντους σε 26 λεπτά συμμετοχής για να δηλώσει παρούσα στην καταληκτική φάση της διοργάνωσης η Μπουρζ, επικρατώντας 67-57 εντός έδρας της Κόζιτσε από τη Σλοβακία, για το 2-1 στα πλέι οφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την εξέλιξη αυτή, το φάιναλ-8 της Ευρωλίγκας γυναικών θα έχει τριπλή και όχι τετραπλή ελληνική εκπροσώπηση. Διπλή ελληνική εκπροσώπηση έχει η ρωσική Ναντέζντα, με προπονητή τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής Ελλάδας των γυναικών, Τζώρτζη Δικαιουλάκο, καθώς και την Ελληνίδα διεθνή Ζωή Δημητράκου. Μία ακόμη ομάδα, η Σπαρτάκ Μόσχας Περιχώρων, εμπιστεύεται Έλληνα, τον γενικό διευθυντή της, Στράτο Κωσταλά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης