Γεμάτοι αισιοδοξία και πίστη για επιτυχίες παρουσιάστηκαν οι προπονητές και οι παίκτες που εκπροσώπησαν τους συλλόγους τους στην εκδήλωση παρουσίασης της Basket League για τη σεζόν 2018-19.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης βράβευσε τον πρόεδρο της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκη Αγγελόπουλο, για την κατάκτηση του Basketball Champions League, στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου πρωταθλήματος της Α1 από τον ΕΣΑΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος δήλωσε: «Ήταν μια πολύ επιτυχημένη χρονιά για την ΑΕΚ η περυσινή. Αυτό μας έχει δώσει φέτος την ευκαιρία, να διεκδικήσουμε και το Διηπειρωτικό.

Τα εύσημα πηγαίνουν στους παίκτες, τους προπονητές, αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές. Εμεί οι παράγοντες, μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι ο οργανισμός ΑΕΚ, κατέκτησε δύο επιπλέον τίτλους, εκτός γηπέδου.

Ο ένας αφορά την ταινία «1968» που είναι μια ταινία ύμνος για τον Έλληνα καλαθοσφαιριστή. Θεωρώ μεγάλη επιτυχία τη διοργάνωση του Φάιναλ Φορ. ήταν η πρώτη φορά, που μια ομάδα χρηματοδότησε αποκλειστικά ένα Φάιναλ Φορ, αλλάζοντας την εικόνα για τον ελληνικό αθλητισμό. Περάσαμε ένα μήνυμα ότι οι Έλληνες οργανωμένοι, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα».

Οι δηλώσεις των προπονητών:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τσάβι Πασκουάλ (προπονητής Παναθηναϊκού)
«Δεν ξέρω. Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι νέο θα κάνουμε για να μείνουμε στην κορυφή. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε καλό και σοβαρό μπάσκετ. Αυτό προσπαθούν και θέλουν όλοι οι προπονητές. Εύχομαι σε όλους τους προπονητές να έχουν μία καλή σεζόν».

Ντέιβιντ Μπλατ (προπονητής Ολυμπιακού)

«Πάντα λέω ότι θα δούμε τι θα φέρει το φως του ήλιου. Είμαστε σαν αλχημιστές, προσπαθούμε να βγάλουμε το καλύτερο προϊόν που μπορούμε, να βγάλουμε το καλύτερο πρόσωπο των αθλητών και σαν ανθρώπους. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω πάντα. Να προσπαθώ να κάνω την ομάδα μου, τον Ολυμπιακό, όσο καλύτερο μπορώ, μια ομάδα με πολύ μεγάλη παράδοση. Ελπίζω να σας δω από κοντά».

Λούκα Μπάνκι (προπονητής ΑΕΚ)

«Θα είναι μία χρονιά πρόκληση τόσο για εμένα, όσο και για την ομάδα. Γνωρίζω πολύ καλά το ελληνικό μπάσκετ και την ομάδα της ΑΕΚ. Όταν έχεις την ευκαιρία, να είσαι κομμάτι του μπάσκετ στην Ελλάδα, δεν μπορείς να πεις “ όχι”. Όταν σου ζητούν να είσαι κομμάτι του πρότζεκτ της ΑΕΚ, δεν μπορείς να πεις “ όχι”,» είπε αρχικά ο προπονητής της Ένωσης, ο οποίος εμφανώς αστειευόμενος ανέφερε επίσης πως «είμαι αρκετά τρελός που ανέλαβα την ΑΕΚ έπειτα από μία τόσο επιτυχημένη σεζόν».

Τέλος, ο Λούκα Μπάνκι τόνισε πως «θα δώσω περισσότερο από το 100%. Για μια ομάδα όπως εμείς, φαίνεται πολύ δύσκολο να μπούμε ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά είναι μια πρόκληση. Μοιραζόμαστε το ίδιο γήπεδο με τον Παναθηναϊκό, βλέπω τους προπονητές του να δουλεύουν και αυτό δίνει κίνητρο σε εμένα και τους παίκτες μου να προσπαθήσουμε περισσότερο».

Ηλίας Παπαθεοδώρου (προπονητής ΠΑΟΚ)

«Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πέρσι, πρώτα από όλα σε καλό περιβάλλον για να εργαστούμε. Κάνουμε μια νέα προσπάθεια, με νέους παίκτες αλλά και έχοντας κρατήσει έναν κορμό. Τα ρόστερ είναι πιο ποιοτικά και το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Αναπτύσσονται οι Έλληνες και έρχονται καλύτεροι ξένοι. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε στο κρίσιμο σημείο της σεζόν».

Βαγγέλης Αγγέλου (προπονητής Άρη)

«Στον Άρη αυτή τη στιγμή είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε στενoχώριες. Για αυτό ετοιμαζόμαστε. Μία από αυτές ήταν πως σε ένα κρίσιμο παιχνίδι το ποδόσφαιρο είχε 22.000 κι εμείς είχαμε 2.000. Τα χρήματα κύριε πρόεδρε (σ.σ. απευθυνόμενος στον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο) που παίρνει το ποδόσφαιρο αντιπροσωπεύουν την δημοτικότητά του. Πρέπει να είμαστε σταθεροί, γενναίοι, σωματικά και πνευματικά δυνατοί και να δημιουργούμε όσα περισσότερα προβλήματα γίνεται στους αντιπάλους».

Οι δηλώσεις των παικτών

Νικ Καλάθης (παίκτης Παναθηναϊκού)
«Ο στόχος που έχω βάλει είναι να κερδίζουμε πρωταθλήματα. Να είμαι υπεύθυνος για το πώς παίζει η ομάδα, να βοηθάω τον προπονητή και να είμαι ο προπονητής μέσα στο γήπεδο. Οι προσωπικοί στόχοι έρχονται μαζί με τις νίκες. Ο στόχος μου είναι η ομάδα μου να κατακτήσει όσους περισσότερους τίτλους μπορεί. Είναι πολύ ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα».

Βαγγέλης Μάντζαρης (παίκτης Ολυμπιακού)

«Όλα είναι καινούρια και πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να αφομοιώσουμε τη νέα φιλοσοφία του προπονητή μας. Στόχος μας φυσικά είναι και οι τρεις στόχοι. Πρωτάθλημα, Ευρωλίγκα και Κύπελλο».

Για τον Ντέιβιντ Μπλατ είπε: «Του αρέσει πολύ το γρήγορο μπάσκετ. Την ίδια στιγμή όμως πρέπει να σκέφτεσαι. Σου δίνει 3-4 επιλογές και εσύ πρέπει να αποφασίσεις. Αυτό είναι δύσκολο γιατί όσο παίζεις και έχεις και την κόπωση πρέπει να σκέφτεσαι ακόμα πιο καθαρά. Έχω εκπλαγεί με τον τρόπο που σκέφτεται και ως άνθρωπος και ως κόουτς. Είμαι σίγουρος ότι φέτος θα τα πάμε καλά».

Για τη δική του περσινή σεζόν: «Πέρσι είχα μια κακή χρονιά. Υπάρχουν δικαιολογίες κλπ, αλλά το θέμα είναι ότι τα έχω αφήσει όλα πίσω μου και έχω δουλέψει πολύ για τη φετινή σεζόν».

Για το αν τον επηρέασε τα όσα έγιναν με τον Παναθηναϊκό και για την κριτική: «Έτσι είναι στην Ελλάδα… Τη μία μέρα νικάς και είσαι ο καλύτερος, την άλλη είσαι ο χειρότερος. Με πείραξε η κακή κριτική. Με πείραξε ότι έγινε κριτική και ειπώθηκαν πράγματα για τον Βαγγέλη ως άνθρωπο και όχι για ό,τι κάνει στο μπάσκετ. Την καλόπιστη κριτική σαφώς και τη δέχομαι».

Για το αν ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ρεάλ Μαδρίτης και Φενερμπαχτσε είναι φαβορί για το φάιναλ φρο της Euroleague: «Αυτές οι ομάδες είναι τα φαβορί. Τα μεγάλα μπάτζετ και αυτό συμβαίνει σε όλα τα αθλήματα. Από την πλευρά μας, όπως έχουμε διαψεύσει τις προηγούμενες φορές τα προγνωστικά τα προηγούμενα χρόνια, θα στοχεύσουμε και για φέτος».

Για το αν το φετινό καλοκαίρι θυμίζει αυτό του 2011: «Θυμίζει όντως πολύ το 2011. Πολλά νέα πρόσωπα, πολλά φρέσκα πρόσωπα».

Για τον φετινό Μάντζαρη: «Θα δώσω ό, τι καλύτερο μπορώ να προσφέρω και θα κάνω ό,τι του ζητήσει ο προπονητής. Η φετινή χρονιά θα είναι καλύτερη. Χωρίς συζήτηση».

Ντούσαν Σάκοτα (παίκτης ΑΕΚ)
«Θα ευχηθώ υγεία σε όλους και χωρίς τραυματισμούς. Προερχόμαστε από μια σπουδαία χρονιά για την οποία είμαστε υπερήφανοι. Όταν αγωνίζεσαι στην ΑΕΚ, ο πήχης πάντα παραμένει ψηλά. Αυτό ήταν και πριν την περσινή χρονιά, αυτό ισχύει και φέτος. Δεν υποτιμάμε κανένα και το λέω γιατί ξέρουμε ότι πάντα ο αντίπαλος, έχει μεγάλο κίνητρο με την ΑΕΚ. Πιστεύω θα είναι μια δύσκολη χρονιά, οι ομάδες έχουν δυναμώσει και ελπίζω να έρθει και περισσότερος κόσμος στα γήπεδα».

Βαγγέλης Μαργαρίτης (παίκτης ΠΑΟΚ)

«Στα 35 μου προς 36, κατάφερα να παίξω στην εθνική, να είμαι αρχηγός του ΠΑΟΚ. Είναι πολύ ωραίο για μένα. Δούλεψα πολύ για να φτάσω εδώ. Δεν έχω κάτι άλλο να κάνω, πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω για να βοηθήσω την ομάδα μου και την εθνική. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία», ήταν τα λόγια του στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2018-2019».

Λευτέρης Μποχωρίδης (παίκτης Άρη)

«Θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους, με υγεία. Ελπίζω να έχουμε γεμάτα γήπεδα. Η απόφαση μου να μείνω στην ομάδα μου, ήταν εύκολη στο τέλος. Δεν το σκέφτηκα πολύ. Όταν μαζευτήκαμε είπαμε ότι ξέρουμε πως θα είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά είπαμε να το περάσουμε όλοι μαζί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης