Ο Γκρεγκ Πόποβιτς μετά τη νίκη των ΗΠΑ επί της Πολωνίας τόνισε ότι δεν είναι ντροπή που η ομάδα του δεν πήρε το χρυσό, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πια Dream Teams και σημείωσε ότι η Team USA προχωράει μπροστά.

«Δεν θέλω να μιλήσω, θα απαντήσω μόνο σε ερωτήσεις, γιατί τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, βρίσκονται δέκα μήνες μακριά μας. Οι άλλες εθνικές δεν είναι μυστικές, έχουν όμορφες ομάδες και καλούς προπονητές, οπότε δεν ήταν έκπληξη για εμάς το γεγονός ότι μας ανταγωνίστηκαν», δήλωσε αρχικά ο Γκρεγκ Πόποβιτς και συμπλήρωσε με όλο αυτό το διάστημα που εργάστηκε με τους διεθνείς του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήμουν ενθουσιασμένος με όλα τα παιδιά που ήρθαν και θυσιάστηκαν, με άφησαν να τους προπονήσω. Μακάρι να είχαμε έρθει ακόμη πιο κοντά στο τρόπαιο, δεν συνέβη. Δεν κατηγορώ όποιον δεν ήρθε, κάποιοι είναι τραυματίες, κάποιοι έχουν οικογένειες, όποιος ήρθε μαζί μας, ήρθε. Αυτό το γκρουπ δούλεψε πολύ σκληρά, δεν σκέφτομαι καν όσους δεν δέχθηκαν να έρθουν. Εμείς θα συνεχίσουμε, θα προπονήσουμε, θα παίξουμε, δεν υπάρχει κάτι που πρέπει να αλλάξει. Είναι δύσκολες αυτές οι διοργανώσεις, κάνεις ό,τι μπορείς και αυτό είναι όλο. Κάθε εθνική ομάδα είχε κάποιους που δεν έπαιξαν».

Για την πορεία των ΗΠΑ είπε: «Υπήρξαν καλύτερες ομάδες που έφτασαν μέχρι την τελική φάση. Δεν είναι δεδομένο ότι οι ΗΠΑ θα παίρνουν κάθε τουρνουά, αυτή είναι old school αντίληψη. Δεν υπάρχουν πια Dream Teams, για εμένα το να κερδίσεις το τρόπαιο είναι πιο σημαντικό από ποτέ γιατί έχουν βελτιωθεί οι πάντες, οι ομάδες, οι προπονητές, οι παίκτες. Στο παρελθόν δεν έβλεπες την ευχαρίστηση, τώρα για εμάς ήταν ευχαρίστηση κάθε αγώνας. Η Γαλλία έπαιξε καλύτερα από εμάς στο τέλος του αγώνα. Χάσαμε και προχωράμε προς τα εμπρός».

Για τις σχέσεις του με τους παίκτες αλλά και την έντονη κριτική, ανέφερε: «Οι σχέσεις που έχτισα με παίκτες που δεν είχα ποτέ στις ομάδες μου ήταν το σημαντικότερο, αυτές οι σχέσεις ωρίμασαν. Όταν είσαι σε μια δύσκολη κατάσταση, μαθαίνεις καλύτερα τους ανθρώπους γύρω σου. Αυτοί έκαναν ιδιαίτερη την εμπειρία μας σε αυτή τη διοργάνωση. Δεν υπήρχε φασαρία γύρω μας, παίξαμε για την πατρίδα, ο ένας για τον άλλον, για τις οικογένειές μας. Προχωράμε μπροστά. Δεν υπάρχει παιχνίδι κατηγοριών, δεν είναι ντροπή που χάσαμε το χρυσό μετάλλιο, τέτοιες συμπεριφορές είναι γελοίες και αλαζονικές. Όσοι τις έχουν, δεν σέβονται τις υπόλοιπες ομάδες σε όλο τον κόσμο και τις προσπάθειες των παικτών που ήταν φανταστικές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης