Οι Ράπτορς είναι οι νέοι πρωταθλητές του ΝΒΑ! Η ομάδα του Τορόντο έγινε η πρώτη από τον Καναδά που κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο, νικώντας έπειτα από έναν συγκλονιστικό αγώνα με 114-110 τους επί δύο συνεχόμενες σεζόν πρωταθλητές Γουόριορς, μέσα στο σπίτι τους, το Όκλαντ, και φτάνοντας σε σκορ 4-2.

Ηρωική ήταν η προσπάθεια της ομάδας του Γκόλντεν Στέιτ να εξαντλήσει τη σειρά των τελικών, προκειμένου να υπερασπιστεί τον τίτλο της, παλεύοντας όχι μόνο χωρίς τον Κέβιν Ντουράντ που πρόσφατα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, με συνέπεια να χάσει ίσως όλη την επόμενη σεζόν, αλλά χάνοντας και τον Κλέι Τόμπσον, ο οποίος τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο και αποχώρησε στην τρίτη περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ένα έθνος να κρέμεται στα χέρια των παικτών των Ράπτορς, η μοναδική ομάδα του ΝΒΑ από τον Καναδά επιβεβαίωσε τη δυναμική της και την εξαιρετική παρουσία μέσα σε όλη τη σεζόν, αρνούμενη στους «πολεμιστές» ένα τέταρτο πρωτάθλημα μέσα σε πέντε χρόνια.

Ο Κάιλ Λάουρι και ο Πασκάλ Σιάκαμ είχαν από 26 πόντους, ο Φρεντ ΒανΒλίτ πρόσθεσε 22 και ο Κογουάι Λέοναρντ, που αναδείχθηκε και MVP των τελικών, σημείωσε άλλους 22.

Ο Αντρέ Ιγκουοντάλα πέτυχε 22 πόντους, ενώ 21 είχε ο Στεφ Κάρι, ο οποίος αστόχησε στο κρίσιμο τρίποντο λίγο πριν από το τέλος. Σπουδαία δουλειά από τον Ντρέιμοντ Γκριν με 11 πόντους, 19 ριμπάουντ και 13 ασίστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Δωδεκάλεπτα: 32-33, 57-60, 88-86, 110-114.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης