Πρόταση Φασούλα σε Γκάλη να αναλάβει επίτιμος πρόεδρος στην ΕΟΚ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021, 15:59
Πρόταση Φασούλα σε Γκάλη να αναλάβει επίτιμος πρόεδρος στην ΕΟΚ

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Παναγιώτης Φασούλας, δήλωσε ότι πρότεινε στον Νίκο Γκάλη να αναλάβει επίτιμος πρόεδρος της ΕΟΚ, εφόσον εκλεγεί στις αρχαιρεσίες της 12ης Σεπτεμβρίου. Ο παλαίμαχος σέντερ τονίζει ότι «θα είναι μεγάλη τιμή, τόσο για μένα προσωπικά, όσο και για το ελληνικό μπάσκετ στο σύνολό του να αναδειχθεί στο αξίωμα αυτό ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών», ενώ υπογραμμίζει πως «η πρότασή μου στον Νίκο Γκάλη δεν είναι μόνο τιμητική. Είναι μια πρόταση για ουσιαστική συμβολή από την πλευρά του στην υλοποίηση του προγράμματος που έχουμε εξαγγείλει και στο οποίο θα βάλει και ο ίδιος με το διεθνές του κύρος, τις γνώσεις και την εμπειρία του τη δική του μοναδική σφραγίδα».

Η δήλωση του Παναγιώτη Φασούλα έχει ως εξής:

Πήρα την πρωτοβουλία, ενόψει και των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΕΟΚ, να συναντηθώ με τον μεγάλο Νίκο Γκάλη και να του προτείνω να αποδεχθεί την πρότασή μου να αναλάβει το αξίωμα του Επίτιμου Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, εφόσον εκλεγώ στη θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας.

Θα είναι μεγάλη τιμή, τόσο για μένα προσωπικά, όσο και για το Ελληνικό μπάσκετ στο σύνολό του να αναδειχθεί στο αξίωμα αυτό ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών, ο Hall of famer της FIBA και του NBA που ηγήθηκε της μεγαλειώδους πορείας και των παγκόσμιων διακρίσεων του Ελληνικού μπάσκετ.

Και θα είναι, ταυτόχρονα, ιδιαίτερη συγκίνηση να έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ και πάλι μαζί του, από διαφορετικές πια θέσεις, για να κάνουμε πράξη το κοινό μας όραμα της αναγέννησης του Ελληνικού μπάσκετ. Οι δυνατές σχέσεις που μας ένωσαν με τον Νίκο και τα άλλα παιδιά στις μεγάλες, νικηφόρες στιγμές που ζήσαμε μαζί, είναι η καλύτερη εγγύηση για την εκπλήρωση και των μελλοντικών μας προσδοκιών.

Η πρότασή μου στον Νίκο Γκάλη δεν είναι μόνο τιμητική. Είναι μια πρόταση για ουσιαστική συμβολή από την πλευρά του στην υλοποίηση του προγράμματος που έχουμε εξαγγείλει και στο οποίο θα βάλει και ο ίδιος, με το διεθνές του κύρος, τις γνώσεις και την εμπειρία του τη δική του μοναδική σφραγίδα.

Μαζί με τον Νίκο και τους άλλους άξιους συναθλητές και ανθρώπους που αφιέρωσαν τη ζωή τους στο μπάσκετ, είμαι σίγουρος ότι θα εμπνεύσουμε ξανά τα νέα παιδιά, θα ξαναφέρουμε τους φιλάθλους στα γήπεδα και θα οδηγήσουμε ξανά την Εθνική μας ομάδα στις κορυφαίες θέσεις του παγκόσμιου μπάσκετ.

Παναγιώτης Φασούλας

Ο Νίκος Γκάλης ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την πρόταση του Παναγιώτη Φασούλα να αναλάβει επίτιμος πρόεδρος στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, εφόσον ο παλαίμαχος εκλεγεί στην προεδρία της ΕΟΚ. Στη σχετική δήλωσή του ο Γκάλης κάνει λόγο για την κοινή επιθυμία των δύο ανδρών «για βελτίωση του status του ελληνικού μπάσκετ», ενώ επισημαίνει ότι «η αναγέννηση του αθλήματος αποτελεί κοινό μας όραμα με τον Παναγιώτη και τους άλλους άξιους συναθλητές και διαχρονικό αίτημα του αγνού φίλαθλου κόσμου». Έτσι ο παλαίμαχος γκαρντ καταλήγει ότι αποδέχεται την πρόταση του άλλοτε συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα «με στόχο το καλό του μπάσκετ».

Η δήλωση του Νίκου Γκάλη έχει ως εξής:

«Συναντήθηκα πριν από λίγες μέρες με τον παλιό μου συμπαίκτη στην Εθνική Ομάδα και καλό φίλο Παναγιώτη Φασούλα. Η συζήτηση που είχαμε ξύπνησε τις όμορφες αναμνήσεις του ελληνικού μπασκετικού παρελθόντος και ανέδειξε την κοινή μας επιθυμία για βελτίωση του status του ελληνικού μπάσκετ. Η αναγέννηση του αθλήματος αποτελεί κοινό μας όραμα με τον Παναγιώτη και τους άλλους άξιους συναθλητές και διαχρονικό αίτημα του αγνού φίλαθλου κόσμου. Γι΄ αυτό η πρότασή του να συμβάλω στην κοινή προσπάθεια από τη θέση του επίτιμου προέδρου, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος της Ομοσπονδίας, με τιμά και την αποδέχομαι με στόχο το καλό του μπάσκετ».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021, 16:04