Στις 12 Ιουλίου 2015 η Μπέκι Χάμον είχε γίνει η πρώτη γυναίκα head coach στο ΝΒΑ στο Summer League του Λας Βέγκας. Η ιστορική αυτή στιγμή για τον καταμερισμό της εργασίας ανάμεσα στα δύο φύλα είχε συμβεί τότε στον αγώνα Σπερς-Νικς, με την ομάδα του Σαν Αντόνιο και της Χάμον να γνωρίζει την ήττα, 78-73, από αυτή της Νέας Υόρκης.

Tην παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2021, δηλαδή τα ξημερώματα (31/12/2020) η Μπέκι Χάμον έγραψε με «χρυσά γράμματα» το όνομά της στην ιστορία ως η πρώτη head coach στο ΝΒΑ σε αγώνα της regular season.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 43χρονη προπονήτρια υποχρεώθηκε να κουτσάρει ως πρώτη, όταν αποβλήθηκε ο Γκρεγκ Πόποβιτς στην ήττα των Σαν Αντόνιο Σπερς από τους Λος Άντζελες Λέικερς (107-121). Τον Μάιο του 2018, η Μπέκι Χάμον είχε περάσει από συνέντευξη για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας στην οποία αγωνίζεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, των Μιλγουόκι Μπακς… κάτι που όμως δεν συνέβη.

«Δεν μπήκα στην αρένα πιστεύοντας ότι γινόμουν head coach απόψε. Ο Γκρεγκ με έδειξε, αυτό ήταν μόνο. Μου είπε “αναλαμβάνεις εσύ τώρα”. Έτσι είναι ο Ποπ. Είμαι στο Σαν Αντόνιο εδώ και περίπου 13 χρόνια και αποτελώ μέλος του οργανισμού αυτού. Έχω αφιερώσει πολύ χρόνο στην ομάδα, όπως και αυτή σε μένα κάνοντάς με καλύτερη. Προσπαθώ να μη σκέφτομαι τη μεγάλη εικόνα, γιατί μπορεί να σε συνεπάρει. Θα ήθελα να είχε συνδυαστεί αυτή η στιγμή με μια νίκη» τόνισε μετά την αναμέτρηση κόντρα στους Λέικερς η Χάμον, τα ξημερώματα.

Στην πρώτη ιστορική στιγμή της, το 2015, στο Λας Βέγκας η Μπέκι Χάμον είχε στείλει μήνυμα: «Νομίζω πως είναι σημαντικό για την κοινωνία τα γυναικεία μυαλά να επιβραβεύονται όπως των ανδρών. Το θέμα είναι πιο μεγάλο και πιο σημαντικό. Θέλουμε όταν η γυναίκα σας ή η κόρη σας πάει σε μια συνέντευξη για δουλειά να την αντιμετωπίσουν όπως έναν άνδρα. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Είτε μιλάμε για μπάσκετ είτε για τον στρατό είτε για μεγάλες επιχειρήσεις, θέλουμε να υπάρχουν γυναίκες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Χάμον εκτελεί από τις 28 Οκτωβρίου 2014 με την έναρξη της σεζόν τότε στο ΝΒΑ χρέη πρώτης βοηθού του τεχνικού των Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης