Ο Δημήτρης Ιτούδης τα τελευταία τρία χρόνια κυνηγούσε ένα ιστορικό ρεκόρ, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ και εν τέλει το πέτυχε.

Πιο συγκεκριμένα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μετά το Βερολίνο, στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στη Βιτόρια υπό τις οδηγίες του 48χρονου τεχνικού, ο οποίος έγινε ο πρώτος Έλληνας κόουτς που έχει κατακτήσει δύο τίτλους Euroleague.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δημήτρης Ιτούδης έτσι άφησε… πίσω του τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος το 2013 στο Λονδίνο με τον Ολυμπιακό είχε γίνει ο πρώτος Έλληνας που κατέκτησε το βαρύτιμο τροπαιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τιμονιέρης της ΤΣΣΚΑ μετράει ακόμη πέντε τίτλους Euroleague ως βοηθός του Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό.

Έγραψε ιστορία και ο Κάιλ Χάινς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως στη Βιτόρια έγραψε ιστορία και o Κάιλ Χάινς. Ο Αμερικανός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πρώην παίκτης του Ολυμπιακού έφτασε τους 4 τίτλους, αλλά αυτό που είναι ξεχωριστό είναι πως έγινε ο πρώτος παίκτης στη σύγχρονη ιστορία της διοργάνωσης που έχει δύο τρόπαια με κάθε μία από τις δύο ομάδες που στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο Αμερικανός σέντερ είχε κατακτήσει «back to back» τίτλους με τον Ολυμπιακό το 2012 (Κωνσταντινούπολη) και το 2013 (Λονδίνο), το 2016 σήκωσε το τρόπαιο με την ΤΣΣΚΑ στο Βερολίνο και το 2019 το ξανάκανε με την ΤΣΣΚΑ στη Βιτόρια!

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης