Δύο Έλληνες παίκτες από άλλες ομάδες της ίδιας κατηγορίας και όχι έναν, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, θα μπορούν να αποκτούν μεσούσης της σεζόν και μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Επιπλέον, οι ομάδες της Α2 θα μπορούν να παραχωρούν έως δύο αθλητές σε ομάδες της Basket League μέχρι το τέλος του Α΄ γύρου, με την προϋπόθεση ότι οι παίκτες αυτοί δεν θα πάρουν μεταγραφή στην ίδια ΚΑΕ. Πρόκειται για μία απόφαση «σταθμό» στις μεταγραφές Ελλήνων παικτών μεσούσης της σεζόν, η οποία έχει άμεση ισχύ και την οποία ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ), μετά από συμφωνία με την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ.

Στην ανακοίνωση του ΠΣΑΚ αναφέρει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ΠΣΑΚ προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο για τον Έλληνα καλαθοσφαιριστή, ήρθε σε συμφωνία με την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ και πλέον οι ομάδες της Α1 κατηγορίας μπορούν μέχρι την ολοκλήρωση του Α΄ Γύρου, να προχωρήσουν στην απόκτηση δυο Ελλήνων παικτών.

Οι παίκτες αυτοί, θα πρέπει να αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία ή στην Α2 και να ανήκουν σε διαφορετικές ΚΑΕ. Για παράδειγμα, η ομάδα «Α» δεν μπορεί να αποκτήσει δυο παίκτες από την ομάδα «Β». Μπορεί έναν από την ομάδα «Β» κι έναν από τη «Γ».

Στην Α2 κατηγορία, κάθε ΚΑΕ η Σωματείο, μπορεί να διαθέσει έως 2 αθλητές μέχρι το τέλος του Α΄ γύρου του πρωταθλήματος σε ομάδες της Α1 αλλά με την προϋπόθεση, ότι οι παίκτες αυτοί, δεν θα πάρουν μετεγγραφή στην ίδια ΚΑΕ. Οι ομάδες της Α2, ΔΕΝ μπορούν να προχωρήσουν στην απόκτηση παικτών αλλά μόνον να παραχωρήσουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης