Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο επίτροπος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, σχετικά με την πιθανή επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα την επόμενη σεζόν, με την προειδοποίηση, όμως, ότι το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι απαραίτητο προκειμένου να γεμίσουν οι εξέδρες.

Μιλώντας από το Ορλάντο σε δημοσιογράφους, ο Σίλβερ υπογράμμισε την ελπίδα ότι τα παιχνίδια NBA θα μπορούσαν και πάλι να έχουν φιλάθλους, έστω και με αποστάσεις μεταξύ τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με τα κατάλληλα πρωτόκολλα, όσον αφορά στην απόσταση και τα τεστ, θα μπορούσαν να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα» δήλωσε ο Σίλβερ. «Είναι σίγουρα ο στόχος μας. Αλλά εξαρτάται από ορισμένες πρόσθετες εξελίξεις. Τα γρήγορα τεστ μπορεί να είναι το κλειδί εδώ» πρόσθεσε.

Εκτός φυσικά από την επιθυμία να ικανοποιήσει παίκτες και φιλάθλους, υπάρχει και το οικονομικό μέρος του ζητήματος.

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, περίπου το 40% των κερδών πρωταθλήματος προέρχεται από όλες τις ροές εσόδων από τους φιλάθλους που παρακολουθούν παιχνίδια, από εισιτήρια, στάθμευση και πωλήσεις εμπορευμάτων στα γήπεδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά ο Σίλβερ δεν θέλησε να δεσμευθεί για την επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα την επόμενη σεζόν ή για το εάν το πρωτάθλημα θα γίνει συνολικά σε «φούσκα», σε μία ή δύο τοποθεσίες με όλες τις ομάδες, τους παίκτες και το προσωπικό περιορισμένο από ταξίδια.

Πολλά είναι ακόμη τα ερωτηματικά, με κύριο το πότε θα αρχίσει η σεζόν, με τον Σίλβερ να αναφέρει τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο ως πιθανούς μήνες, ενώ επίσης αναμένονται σκληρές διαπραγματεύσεις σχετικά με τον ανώτερο μισθό των παικτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης