«Σημαίνει πολλά για μας αυτή η νίκη»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014, 19:46
«Σημαίνει πολλά για μας αυτή η νίκη»
Οι Φιλιππίνες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας με νίκη επί της Σενεγάλης γεγονός που έφερε χαμόγελα στην ομάδα. Ο προπονητής της ομάδας, Τσοτ Ρέγες δήλωσε:

«Επιτέλους ερχόμαστε δεύτεροι σε μια συνέντευξη Τύπου, σαν νικητές (γέλια). Αν εξαιρέσουμε το ματς με την Ελλάδα στα άλλα ματς φτάσαμε πολύ κοντά στη νίκη. Νομίζω πως αξίζαμε να περάσουμε στην επόμενη φάση, φτάσαμε κοντά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Πάντως πετύχαμε το στόχο μας, που ήταν να ξαναφέρουμε τις Φιλιππίνες στο παγκόσμιο προσκήνιο του μπάσκετ. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, τα έδωσαν όλα παρότι κάποιοι αντιμετώπιζαν τραυματισμούς. Όπως είπα και στους παίκτες μου, δεν ξέρω αν και πότε θα ξαναπαίξουμε σε αυτή τη διοργάνωση, αλλά αγωνιστήκαμε για την περηφάνια των συμπατριωτών μας και των οικογενειών μας».

Από πλευράς παικτών, ο Τζίμι Άλαπαγκ, είπε: «Σημαίνει πολλά για μας αυτή η νίκη. Ήταν δύσκολο να χάνεις τόσα παιχνίδια στο τέλος. Λίγοι μας έδιναν ελπίδες απέναντι σε τόσες δυνατές ομάδες, αλλά μετά από 40 χρόνια δείξαμε τι αξίζει το μπάσκετ των Φιλιππίνων. Αξίζαμε τη νίκη και τη χαρήκαμε ιδιαίτερα όλοι. Δώσαμε ό,τι είχαμε και δεν είχαμε, παλέψαμε και τα καταφέραμε. Η ομάδα μας δεν είναι χτισμένη στο ύψος, αλλά στην καρδιά. Νιώθω ευλογημένος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας τα τελευταία 10-12 χρόνια και η πρόοδος που έχουμε κάνει είναι μεγάλη. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το επόμενο βήμα για μας, αλλά ελπίζω να μην ξαναπεράσουν 40 χρόνια για να παίξουμε σε μια τέτοια διοργάνωση. Η χώρα μας έχει βαθιά αγάπη για αυτό το άθλημα και η παρουσία μας εδώ ήταν ξεχωριστής σημασίας».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014, 19:49