Ο Διονύσης Σκουλίδας αποφάσισε να παραμείνει στο Περιστέρι και την επόμενη σεζόν, αρνούμενος πρόταση της ΑΕΚ, ενώ παράλληλα έχει το μυαλό του στην προσπάθεια της Εθνικής Εφήβων στο Ευρωπαϊκό U18 που αρχίζει απόψε στο Βόλο.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στον Χρήστο Ρομπόλη του sport-fm.gr:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Από το Μάιο είσαι στις προπονήσεις και τους αγώνες της Εθνικής, κοντεύουμε Αύγουστο και η δουλειά συνεχίζεται. Πώς το βλέπεις όλο αυτό;

«Είναι σίγουρα ένα κουραστικό καλοκαίρι, αλλά νιώθω τυχερός γι’ αυτή την εμπειρία. Είναι στιγμές που δεν ζεις καθημερινά. Παρότι χάνουμε τα καλοκαίρια μας, είναι τιμή να φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο και μεγάλη χαρά να παίζεις σε δύο διοργανώσεις που γίνονται στην πατρίδα σου, όπως συνέβη με το Παγκόσμιο στο Ηράκλειο και τώρα με το Ευρωπαϊκό στο Βόλο».

-Άρα δεν ζηλεύεις τους φίλους σου που ανεβάζουν φωτογραφίες από παραλίες…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για να είμαι ειλικρινής θα ζηλέψω λίγο, γιατί είμαστε μικρά παιδιά και είναι και αυτό κομμάτι της ζωής μας (γέλια). Όμως ξέρω πως πολλοί θα ήθελαν να είναι στη θέση μου και νιώθω πολύ χαρούμενος που είμαι με την Εθνική».

-Στο Παγκόσμιο αφήσατε άριστες εντυπώσεις, αλλά σας ξέφυγε για λίγο το μετάλλιο. Επιφυλάσσεστε να πάρετε το αίμα σας πίσω τώρα;

«Στόχος είναι να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Η ομάδα έχει πολύ ταλέντο, έχει ρόλους, όλοι δημιουργούμε για τους υπόλοιπους και ελπίζουμε να έχουμε μια ανάλογη πορεία με αυτή στο Ηράκλειο ή και καλύτερη. Καλύτερη, βέβαια, θα σημαίνει μετάλλιο, αλλά δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια. Για την ώρα επικεντρωνόμαστε στη δύσκολη πρεμιέρα με την Κροατία. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και όλα θα γίνουν…».

-Πώς βλέπεις τον όμιλο, με Κροατία, Λιθουανία και Βοσνία;

«Είναι πολύ δυνατός, με καλές ομάδες κι αυτό είναι καλό γιατί δεν θα τις συναντήσουμε παρακάτω. Επίσης διασταυρωνόμαστε με δυνατό όμιλο, αλλά πιστεύω πως αν παίζουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και δίνουμε το 100% στην άμυνα, μπορούμε να ανταγωνιστούμε κάθε ομάδα και να τη νικήσουμε».

-Στα τελευταία φιλικά, πάντως, η ομάδα έδειξε δυνατή και ο κόσμος ήδη την αγκάλιασε…

«Πραγματικά, με εξαίρεση το ματς με τη Γαλλία, στα τελευταία φιλικά είχαμε καλό πρόσωπο και δείξαμε ότι μπορούμε να πάμε ψηλά. Θέλουμε πολύ να κάνουμε κάτι για την ομάδα, τους εαυτούς μας και τη χώρα, αλλά και να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Ελπίζω πως σε ένα μικρότερο γήπεδο από αυτό του Ηρακλείου, οι φίλαθλοι του Βόλου θα έρθουν και θα μας υποστηρίξουν».

-Εσύ μάλλον έχεις κι ένα έξτρα κίνητρο αφού πέρσι έχασες σχεδόν όλο το Ευρωπαϊκό Εφήβων λόγω τραυματισμού…

«Όλα τα παιδιά θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό, αλλά εγώ ίσως λίγο παραπάνω (γέλια). Έχω πολλή ενέργεια, το περίμενα πώς και πώς και θα κάνω ό,τι μπορώ για να φτάσουμε ψηλά».

-Το γεγονός ότι είστε πέντε παίκτες από την ομάδα του Παγκοσμίου Εφήβων βοηθά ή μπερδεύει τα πράγματα σε σχέση με τους άλλους επτά που έκαναν προετοιμασία ξεχωριστά από τον Ιούνιο;

«Σίγουρα εμείς οι πέντε που είμαστε τόσο καιρό στην ίδια ομάδα έχουμε ανεπτυγμένους κώδικες επικοινωνίας στο γήπεδο, αλλά γενικά όλη η ομάδα έχει παιδιά που αγωνίζονται εδώ και καιρό μαζί, γνωρίζονται καλά και πιστεύω πως έχουμε καλή χημεία».

-Αποφάσισες να μείνεις στο Περιστέρι, παρότι είχες προτάσεις από μεγάλες ομάδες, όπως η ΑΕΚ. Η απόφασή σου αυτή ξένισε πολλούς, αφού τα περισσότερα παιδιά στην ηλικία σου θέλουν να πάνε σε μεγάλη ομάδα ακόμη κι αν δεν παίζουν. Πώς το αποφάσισες;

«Συζήτησα πολύ με τους γονείς μου, με τον μάνατζέρ μου και ανθρώπους που έχω κοντά μου. Το δικό μου σκεπτικό ήταν και θα είναι, ακόμη κι αν φτάσω στα 30 μου και παίζω ακόμη μπάσκετ, να βρίσκομαι σε μια ομάδα με την οποία θα μπορώ να έχω τα κατάλληλα εργαλεία για να δουλέψω σωστά και να έχω χρόνο συμμετοχής για να βγάζω τη δουλειά που κάνω στις προπονήσεις. Προς Θεού, δεν είναι ότι απέρριψα μια τόσο μεγάλη ομάδα, όπως η ΑΕΚ. Αλίμονο! Απλά θέλω να δουλέψω πάνω στο παιχνίδι μου και στο σώμα μου. Πίστευα ότι δεν ήμουν έτοιμος γι’ αυτό το βήμα, θέλω πολλή δουλειά ακόμη και πιστεύω πως έκανα τη σωστή επιλογή. Ελπίζω πως δουλεύοντας σωστά και με αργά και σταθερά βήματα θα έχω και στο μέλλον ευκαιρίες να αγωνιστώ στην Α1».

Διαβάστε επίσης: Mπάσκετ: Παρεμεινε στο Περιστέρι ο Σκουλίδας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης