Ο Ίαν Βουγιούκας αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα και στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας. Ο 29χρονος σέντερ ανέφερε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

«Πιστεύω ότι σε αυτό το “γιατί;” θα δώσουν όλοι την ίδια απάντηση: Γιατί θέλουμε να είμαστε εδώ. Είμαι εδώ επειδή μ’ αρέσει να βρίσκομαι στην Εθνική Ομάδα, μ’ αρέσει να ‘μαι δίπλα στα παιδιά αυτά και να κάνουμε παρέα και φυσικά να παίζω με τους καλύτερους μπασκετμπολίστες που έχει η Ελλάδα, να κάνω προπονήσεις δίπλα στους καλύτερους. Και φυσικά υπάρχει η προοπτική της παρουσίας σ’ ένα μεγάλο τουρνουά, όπως είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Πόσο μεγάλη πρόκληση είναι για εσένα, για έναν αθλητή, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;
«Μεγάλη πραγματικά… Τελευταία φορά που βρέθηκα σε διοργάνωση με την Εθνική Ομάδα, σ’ ένα μεγάλο ραντεβού, ήταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010. Δεν είχαμε κάνει την πορεία που θα θέλαμε τότε (σ.σ. 11η θέση). Ελπίζω αυτή η φετινή εμπειρία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα να ‘ναι καλύτερη»!

-Μπορεί να ‘ναι καλύτερη η εμπειρία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος φέτος για την Εθνική Ανδρών;
«Τα τελευταία 4-5 χρόνια η Εθνική Ομάδα δεν έχει παίξει τόσο καλά, όσο θα μπορούσε. Έχουμε το υλικό, έχουμε καθοδήγηση απ’ τους προπονητές κι έχουμε την ελπίδα και την πίστη ότι θα πάμε καλύτερα. Θα πω ότι εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εμάς, αρκεί να ‘μαστε σοβαροί σε κάθε αγώνα κι υγιείς».

-Στα φιλικά, που πλησιάζουν, τι να περιμένουμε να δούμε απ’ την Εθνική Ομάδα;
«Νομίζω ότι μπορεί άλλες ομάδες να ‘ναι λίγο πιο μπροστά από εμάς, γιατί πολλές έχουν ήδη δώσει κάποιους φιλικούς αγώνες. Το τουρνουά στο Πο (σ.σ. 8-10/8, vs. Σερβία, Γαλλία & Κροατία) είναι πολύ δυνατό, έχει καλές ομάδες και θα πρέπει να δουλέψουμε σωστά, ώστε να βγάλουμε αυτά που κάναμε στην προπόνηση έως τώρα τόσο επιθετικά, όσο κι αμυντικά. Όπως επίσης είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να παλεύουμε για κάθε μπάλα. Θα πρέπει, λοιπόν, σταδιακά όσα κάνουμε στο παρκέ όλο αυτό το διάστημα, να βγουν στους αγώνες. Αυτός είναι κι ο πρώτος μας στόχος και θα συνεχίσουμε, χτίζοντας απ’ το σημείο αυτό και μετά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης