Το παχνίδι της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ κόντρα στη Λετονία για τις θέσεις 5-8 του Ευρωμπάσκετ 2015 έμελλε να είναι το κύκνειο άσμα του Βασίλη Σπανούλη με την «επίσημη αγαπημένη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Με μάτια βουρκωμένα είπε αντίο στην Εθνική ο ηγετης της μετά το τέλος του αγωνα με τη Λετονία
Ο ηγέτης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, μετά το τέλος της αναμέτρησης, στην οποία η «γαλανόλευκη» πήρε τη νίκη και παράλληλα την πρόκριση για το προολυμπιακό τουρνουά στις δηλώσεις του ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Εθνική, την οποία υπηρέτησε από 17 ετών.

Ο εκ των αρχηγών της ομάδας μας δήλωσε περήφανος για όλα όσα έζησε στην πορεία του με το εθνόσημο, με το οποίο κατέκτησε τρία μετάλλια, που δεν είναι άλλα από το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2005, το ασημένιο στο Μουντομπάσκετ ένα χρόνο μετά και το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ του 2009.

Παράλληλα με μάτια βουρκωμένα τόνισε ότι αποσύρεται προκειμένου να παίξουν τα άλλα παιδιά, προσθέτοντας ότι υπάρχει ταλέντο στην ομάδα μας. «Θα σταματήσω από την Εθνική. Αγάπησα αυτή την ομάδα από τα 17 μου, ένας κύκλος κλείνει για μένα σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσέφερα αρκετά, μια καριέρα με το εθνόσημο γεμάτη με χαρές, διακρίσεις, λύπες, αποτυχίες. Καταφέραμε με τα υπόλοιπα παιδιά όλα αυτά τα χρόνια να φέρουμε στην Ελλάδα τρία μετάλλια.

Είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε», είπε αρχικά ο εκ των αρχηγών της «επίσημης αγαπημένης» με δάκρυα στα μάτια και συμπλήρωσε:

«Είμαι συναισθηματικά φορτισμένος διότι από 17 είμαι στις εθνικές, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα τώρα. Πως είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσω και να παίξουν τα άλλα παιδιά. Υπάρχει ταλέντο και θα είμαστε μαζί τους. Το λέω ξανά, είμαι περήφανος, έδειξα προσήλωση στην Εθνική.

Κρατάω όλες τις στιγμές, τις καλές και τις άσχημες. Είναι τεράστια τιμή να εκπροσωπείς την πατρίδα σου.

 Όπως εγώ, έτσι και τα άλλα παιδιά θυσιάσαμε πολλά καλοκαιριά για να υπηρετήσουμε την ομάδα, ζήσαμε τεράστιες επιτυχίες. Εύχομαι στο μέλλον να έρθουν κι άλλες».

Όσο για το πότε αποφάσισε να αποσυρθεί αππό την Εθνική επισήμανε: «Το ‘χα πάρει απόφαση από πριν. Με βαριά καρδιά, αλλά πρέπει να καταλαβαίνεις πότε θα σταματήσεις. Δεν είναι εύκολο να ανταπεξέλθει πλέον το κορμί, διότι το προολυμπιακό θα γίνει λίγες μέρες αφότου τελειώσει η σεζόν. Δεν είναι εύκολο… Λυπάμαι που δεν μπήκαμε στα μετάλλια φέτος».

Αποχωρούν και οι Μπουρούσης και Ζήσης;

Σύμφωνα με πληροφορίες στα χνάρια του Βασίλη Σπανούλη θα βαδίσουν ακόμη οι Γιάννης Μπουρούσης και Νίκος Ζήσης, καθώς φέρονται αποφασισμένοι να αποχωρήσουν κι αυτοί με τη σειρά τους από την εθνική μας ομάδα.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης