Τη μεγάλη έκπληξη έκανε τη Δευτέρα (22/06) η Μούρθια, καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του Άλεξ Αντετοκούνμπο, ο οποίος θα ενισχύσει τις προσπάθειες της ισπανικής ομάδας στην ΑCB, παίζοντας υπό τις οδηγίες του Σίτο Αλόνσο.

Ο μικρός αδερφός του περσινού MVP του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο, άφησε πίσω του τις επιλογές του NBA G League και του κολεγίου κι αποφάσισε να ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα από την ισπανική Λίγκα, ανακοινώνοντας την απόφασή του μέσα από το λογαριασμό του στο Instagram.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο, αποφοίτησε από το Dominican High School του Γουϊσκόνσιν και είχε προτάσεις από τα κολέγια DePaul και Green Bay, όμως ο ίδιος επέλεξε την Ευρώπη και τη Μούρθια.

Ο ίδιος είχε τονίσει σε δηλώσεις του τον Μάιο πως «…έχω αποφασίσει να παίξω πρώτα στην Ευρώπη. Θέλω να γίνω επαγγελματίας το συντομότερο δυνατό. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ευρώπη, ξέρω το ευρωπαϊκό μπάσκετ και το καλύτερο για μένα θα ήταν να υπογράψω σε έναν ευρωπαϊκό σύλλογο. Θα πρέπει να προπονηθώ και να ανταγωνιστώ σε ανδρικό επίπεδο, να αντέξω στην πίεση και να εξελιχθώ σε κάθε επίπεδο».

Ο 19χρονος γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών, στο οποίο περιλαμβάνονται και NBA outs, εφόσον προκύψει μελλοντικά ενδιαφέρον από ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης