Τις προτάσεις του για το επαγγελματικό μπάσκετ ανέπτυξε στο προεδρείο του ΕΣΑΚΕ και στην πλειονότητα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αυτού, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου.

Παρουσία του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλου αλλά και των Μιχάλη Μελή (αντιπροέδρου ΔΣ), Γιώργου Πανταζόπουλου (γενικού γραμματέα ΔΣ), Χρήστου Μήλα (ταμία ΔΣ), Παναγιώτη Τριαντόπουλου (μέλους ΔΣ), Αριστείδη Καρακούση (μέλους Επιτροπής Πρωταθλήματος), Γιώργου Χήνα (γενικού διευθυντή ΚΑΕ ΑΕΚ), Σωτήρης Κωστίδης (προέδρου ΚΑΕ Λαύριο) και Βασιλικής Μπελέκου (προέδρου ΚΑΕ Χαρίλαος Τρικούπης) ανέλυσε διεξοδικά τον τρόπο με το οποίο δύναται να λειτουργήσει αρμονικά και υπό απόλυτη επιτυχία η σχέση ΕΟΚ-ΕΣΑΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άγγελος Παπανικολάου πρότεινε -ανάμεσα σε άλλα- την ψηφιοποίηση των αθλητικών δελτίων, μειωμένο αριθμό διαιτητών στην Α1 με δημιουργία αξιολόγησης (ranking) και σώματος παρατηρητών διαιτησίας, την αναμόρφωση του θεσμού του Κυπέλλου, καθώς και τη διεξαγωγή Πρωταθλήματος U21 με τη συμμετοχή των ομάδων της Α1.

Ο Άγγελος Παπανικολάου ευχαρίστησε τη Διοίκηση του ΕΣΑΚΕ για τη συνεργασία που έχουν αναφορικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ευχήθηκε για την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα από τη νέα σεζόν.

«Στόχος μας είναι η διεκδίκηση διοργανώσεων και η αγαστή συνεργασία με όλους τους φορείς, προς το συμφέρον του Ελληνικού Μπάσκετ», ανέφερε και κατέληξε: «Μακριά από ιδεοληψίες και χωρίς στασιμότητα. Υπό τη βασική προϋπόθεση να εφαρμοστούν ρεαλιστικές ιδέες, που θα προάγουν το Ελληνικό Μπάσκετ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου, πρόταξε τα εξής σημεία:

• Την ψηφιοποίηση Δελτίων

• Την ένταξη στις μετεγγραφές των ξένων καλαθοσφαιριστών κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου

• Την αναμόρφωση του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδας με τη διοργάνωση Final Four/Eight σε πόλη που θα έχει ανακοινωθεί εξ αρχής

• Τη διεξαγωγή Πρωταθλήματος U21 με τη συμμετοχή των ομάδων της Α1

• Τη δημιουργία σώμα παρατηρητών διαιτησίας για τους διαιτητές της Α1, πρόεδρος της οποίας θα προτείνεται από τον ΕΣΑΚΕ. Οι εκθέσεις των παρατηρητών θα είναι διαθέσιμες εντός 24ωρου στα σωματεία

• Τη δημιουργία Ranking για τους διαιτητές της Α1 και περισσότερα επιμορφωτικά σεμινάρια, υπό την αιγίδα της ΟΔΚΕ και με τη συνεργασία της ΚΕΔ

• Τον μειωμένο αριθμό διαιτητών στην Α1, όπου θα περιλαμβάνονται έμπειροι, λιγότεροι έμπειροι αλλά και ταλαντούχοι διαιτητές και το οποίο θα καθοριστεί σε δεύτερο χρόνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης