Συγκλονισμένος από τον αιφνίδιο θάνατο του γενικού γραμματέα της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος.

«Είμαι συγκλονισμένος… Είναι μια τεράστια απώλεια, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό για το μπάσκετ, στο οποίο είχε αφιερώσει την ζωή του. Εγώ βιώνω την απώλεια ενός εκλεκτού συνεργάτη και καλού φίλου», ανέφερε σε δήλωση του ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, με την ανακοίνωση της ΕΟΚ να προσθέτει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αίσθημα οδύνης προκάλεσε στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ και προσωπικά στον πρόεδρο, Γιώργο Βασιλακόπουλο, το θλιβερό άγγελμα του αιφνίδιου θανάτου του γενικού γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν. Ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος για χρόνια δούλεψε με γνώμονα το καλό και την πρόοδο του μπάσκετ, έφυγε ξαφνικά από την ζωή, αφήνοντας πίσω του μια όμορφη οικογένεια, αλλά και ένα σημαντικό έργο σε εξέλιξη.

Ο Πάτρικ Μπάουμαν ήταν πραγματικός φίλος και εκλεκτός συνεργάτης του ελληνικού μπάσκετ».

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε σε ανακοίνωση της «τη βαθιά της θλίψη για τον πρόωρο και απροσδόκητο χαμό του Γενικού Γραμματέα της FIBA, Πατρίκ Μπάουμαν. Ο Ελβετός δικηγόρος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 51 ετών από καρδιακή προσβολή σκορπίζοντας θλίψη στο παγκόσμιο μπάσκετ. Κατείχε τη θέση του Γενικού Γραμματέα της FIBA από το 2002 διαδεχόμενος τον Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς, ενώ πριν από μερικούς μήνες η θητεία του είχε επεκταθεί πρόωρα από το 2022 ως το 2031, ενδεικτικό της σπουδαίας προσφοράς του στο άθλημα. Ο αιφνίδιος θάνατος του Πατρίκ Μπάουμαν αφήνει ένα τεράστιο κενό στο παγκόσμιο μπάσκετ. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανέφερε: «Ημέρα θλίψης η σημερινή για το παγκόσμιο μπάσκετ μετά την τραγική είδηση του θανάτου του Γενικού Γραμματέα της FIBA, Patrick Baumann. Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Το κενό που αφήνει στη FIBA και στο παγκόσμιο μπάσκετ είναι τεράστιο. Καλό ταξίδι…».

Τέλος, η ΚΑΕ ΑΕΚ, ανέφερε: «Συγκλονισμένη είναι η οικογένεια της ΑΕΚ Β.C. από τη στιγμή, που πληροφορήθηκε το μαντάτο για τον αδόκητο χαμό του Γενικού Γραμματέα της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν. Η ΑΕΚ Β.C. και ο Μάκης Αγγελόπουλος αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τα ειλικρινή τoυς συλλυπητήρια προς τους οικείους του εκλιπόντος.

Ολόκληρος ο οργανισμός της τροπαιούχου του BCL συμμετέχει στον ανείπωτο θρήνο της μεγάλης οικογένειας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης