Κατά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) Γιώργος Βασιλακόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι «Best TV», μιλώντας για την πορεία της εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, την απουσία του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα της Basket League φέτος, καθώς και για τις ικανότητες των Ελλήνων προπονητών και παικτών. Σχετικά με την κατάκτηση της 11ης θέσης της «γαλανόλευκης» στην Κίνα, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος σχολίασε: «Θα έλεγα ότι ήταν μια αποτυχία. Τι να κάνουμε; Δεν πετύχαμε τον στόχο που θέσαμε. Αυτό είναι αποτυχία. Όχι, όμως να λέμε ότι διασυρθήκαμε ή ότι ξεφτιλιστήκαμε».

Ο ισχυρός άνδρας της ΕΟΚ αναφέρθηκε και στον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2: «Είναι μεγάλη ζημιά να μην έχεις την ομάδα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και για το άθλημα και για την κατηγορία για τον ίδιο τον σύλλογο. Δεν μπορείς να παίζεις πρωτάθλημα Ελλάδας στο μπάσκετ και να μην είναι μέσα ο Ολυμπιακός. Είναι λάθος, προσπαθούμε να διορθωθεί, αλλά δεν εξαρτάται από εμάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Αναλυτικά, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δήλωσε στην κάμερα του «Best TV»: «Τώρα, σήμερα η Ελλάδα είναι στην 7η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης παρά την αποτυχία, που είχαμε στο Παγκόσμιο. Θα έλεγα ότι ήταν μια αποτυχία. Τι να κάνουμε; Δεν πετύχαμε τον στόχο που θέσαμε. Αυτό είναι αποτυχία. Όχι, όμως να λέμε ότι διασυρθήκαμε ή ότι ξεφτιλιστήκαμε. Χάσαμε με έναν πόντο από τη Βραζιλία, αυτά συμβαίνουν. Σε ένα ημίχρονο δεν πήγαμε καλά. Εκ του αποτελέσματος η αποτυχία ήταν γιατί δεν πετύχαμε τον στόχο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το ελληνικό μπάσκετ και την απουσία του Ολυμπιακού από την Α1 φέτος, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος επισήμανε: «Αν δεν υπάρχει ενότητα, τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Είναι αρνητικά, πράγματι, διότι κανείς δεν ήθελε να έχουμε αυτά τα φαινόμενα. Ομάδα Α ή Β, ομάδα 1 ή 2. Είναι μεγάλη ζημιά να μην έχεις την ομάδα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα και για το άθλημα και για την κατηγορία για τον ίδιο τον σύλλογο. Δεν μπορείς να παίζεις πρωτάθλημα Ελλάδας στο μπάσκετ και να μην είναι μέσα ο Ολυμπιακός. Είναι λάθος, προσπαθούμε να διορθωθεί, αλλά δεν εξαρτάται από εμάς. Είναι το αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης του χώρου. Υπάρχουν τα αφεντικά, αυτοί κάνουν ό,τι θέλουν με την ομάδα».

Τέλος, για τους Έλληνες προπονητές, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, σχολίασε: «Έχουμε τόσο ικανούς προπονητές και τους εμπιστεύονται οι ομάδες. Αυτό κάτι λέει. Γιατί να μην εμπιστευτούμε και τον Έλληνα παίκτη; Φεύγουν οι παίκτες στην Ευρώπη. Γιατί να μην τους εμπιστευτούμε; Και να ξενιτεύονται για να παίξουν και εδώ να φέρνουμε κάθε αμφιβόλου αξίας περιπλανώμενο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης