Αναφορικά με το Champions League της FIBA μίλησε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στο περιθώριο κοπής της πίτας της ΕΚΑΣ Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης τόνισε ότι η νέα διοργάνωση θα αντικαταστήσει την Ευρωλίγκα, την οποία χαρακτήρισε αφερέγγυα.

Παράλληλα, μίλησε για την Εθνική ομάδα και τη συμμετοχή των Νίκου Ζήση και Γιάννη Μπουρούση στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πριν από 20 ημέρες είχαμε σύσκεψη στη Γενεύη και εκεί μπήκαν οι βασικές δομές της νέας διοργάνωσης. Επικοινώνησα αμέσως με τους ανθρώπους του Άρη, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ και τους μετέφερα τα δεδομένα. Νομίζω ότι θα είναι ένα πρωτάθλημα που θα αντικαταστήσει αυτό της Euroleague που πάει απ’ το κακό στο χειρότερο και που ξεκίνησε από οικονομικής πλευράς. Άρχισε με 50 εκατομμύρια δολάρια, ξεκίνησε να μοιράζει 12 και τελικά όταν η FIBA βρήκε χορηγό και προσέφερε 30 εκατομμύρια για να πάρει τη διοργάνωση, μέσε σε τρεις ημέρες αυτοί εμφανίστηκαν ως εκ θαύματος και πρόσφεραν 35 εκατομμύρια», είπε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΟΚ και αναφέρθηκε στην Ευρωλίγκα:

«Προκαλεί εντύπωση ότι υπάρχουν σωματεία και μάλιστα επαγγελματικά, τα οποία υπέγραψαν για δέκα χρόνια δέσμευση με την Ευρωλίγκα εν λευκώ, χωρίς να γνωρίζουν ποια είναι η σύμβαση και οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η IMG που είναι ένας κολοσσός, αλλά δεν είναι εταιρεία που πουλάει προϊόντα, κάνει παροχή υπηρεσιών. Αυτή πρέπει να βγάλει, να δώσει και να κρατήσει μια προμήθεια, άρα αυτή τη στιγμή δεν έχει υποσχεθεί κανένα ποσό και αυτό που λένε περί 35 εκατομμυρίων είναι αρλούμπες. Όλα είναι στον αέρα και φοβάται ότι δεν θα μπορέσει να τηρήσει το ποσό που έχει τάξει».

Σε ερώτηση αν θα επηρεαστούν οι παίκτες και οι προπονητές που θα συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της Ευρωλίγκα, απάντησε: «Πρώτα απ’ όλα στη θεσμική του οργάνωση, το μπάσκετ έχει ως ανώτατο θεσμικό φορέα τη FIBA, δευτερευόντως ότι όλα τα παράλληλα όργανα -διαιτητές και προπονητές- ανήκουν στη FIBA και αυτό μπορείτε να το ερμηνεύσετε όπως θέλετε για τη συνέχεια της αντιδικίας. Δεν θα πειράξουμε τους παίκτες γιατί δεν φταίνε σε τίποτα αλλά οπωσδήποτε ένας διαιτητής που θέλει να διαιτητεύσει σε Προολυμπιακούς και Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν μπορεί να είναι και στην Ευρωλίγκα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την Εθνική ομάδα, ανέφερε: «Θα είναι όλοι παρόντες. Η εθνική ομάδα θα είναι πλήρης. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά τα οποία διεκδικούν θέση στην εθνική ομάδα και μάλιστα αυτή τη στιγμή ο Γενικός Διευθυντής των εθνικών συγκροτημάτων είναι στις ΗΠΑ, βλέπει τα παιδιά και είναι σε επικοινωνία μαζί τους, τόσο με εκείνους που είναι στο NBA όσο και στο NCAA».

Τέλος ρωτήθηκε για τους Ζήση και Μπουρούση: «Θα κληθούν και οι δύο και θα είναι παρόντες, να είστε βέβαιοι. Είναι και τα δύο παιδιά που είχαν πάντα πολύ καλή διαγωγή, δεν έλειψαν ποτέ και θα τιμήσουν και πάλι με την παρουσία τους την Εθνική ομάδα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης