Τα βραβεία στους κορυφαίους της περσινής σεζόν και το αφιέρωμα στον Μάκη Δενδρινό έκλεψαν την παράσταση στην τελετή της κλήρωσης της Basket League. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός τιμήθηκαν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου αντίστοιχα, βραβεία ήθους πήραν οι ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings, Απόλλωνα Πάτρας Carna, Λαύριου, Κόροιβου Αμαλιάδας, Αρκαδικού και Καβάλας.

Πολυτιμότερος παίκτης της προηγούμενης περιόδου αναδείχτηκε ο Βασίλης Σπανούλης, καλύτερος προπονητής ο Δημήτρης Πρίφτης, καλύτερος αμυντικός ο Νικ Καλάθης, καλύτερος νέος παίκτης, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο πιο βελτιωμένος παίκτης ο Λεωνίδας Κασελάκης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης μέλος της καλύτερης πεντάδας και δημοφιλέστερος παίκτης. Βραβεύτηκε ως μέλος της καλύτερης πεντάδας και πιο θεαματικός παίκτης, ο Οκάρο Γουάιτ και ως μέλη της καλύτερης πεντάδας οι Γιώργος Πρίντεζης, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σούλης Μαρκόπουλος τιμήθηκε, ειδικά, για το ρεκόρ συμμετοχών που έχει στην Α’ Εθνική, με 672 και για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ.

Το βραβείο για τον Ολυμπιακό παρέλαβε ο γενικός διευθυντής της, ο Χρήστος Σταυρόπουλος, λέγοντας: «Είναι νωπός για μας ο θάνατος της Ιωάννας Στάχτου Αγγελοπούλου, σεβόμαστε το πένθος της οικογένειας Αγγελόπουλου. Στηρίζουμε με υπευθυνότητα τις αξίες που οδήγησαν την ομάδα στην κορυφή. Συνεχίζουμε με όραμα, ευ αγωνίζεσθε, σκληρή δουλειά, στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Ολυμπιακό».

Ο Παναγιώτης Τριαντόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που πήρε το βραβείο για τους «πράσινους», είπε:
«Δεσμευτήκαμε πέρυσι, κάνοντας πράξη τα λόγια μας και συνεχίζουμε και φέτος θέλοντας να πορευτούμε στο νέο πρωτάθλημα χωρίς αντιπαλότητες. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος πορείας για να υπηρετήσουμε το άθλημα που αγαπάμε όλοι. Θέλουμε να διεξαχθεί το πρωτάθλημα ήρεμα, χωρίς φασαρίες και με περισσότερο κόσμο στα γήπεδα. Σε αυτό το πλαίσιο πορείας, διοργανώνουμε και το τουρνουά για τον Δημήτρη Διαμαντίδη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δημήτρης Πρίφτης παρέλαβε το βραβείο του από τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Αρης, Νίκο Λάσκαρη, τονίζοντας: «Είναι κοινότυπο να μοιράσω πολλά ευχαριστώ στους συντελεστές που αποτελούν κορμό της ομάδας μας, πρέπει, όμως, να αναγνωρίζεται η δουλειά όλων. Όλα προκύπτουν στο άθλημα από πνεύμα συλλογικότητας και αυτό είναι διάχυτο στον Αρη. Στοιχεία μας είναι η ανιδιοτέλεια, η απόλυτη συνοχή. Υγεία να έχουμε όλοι, αντοχή, δύναμη, να γίνει ένα θεαματικό πρωτάθλημα, με ηρεμία, χωρίς βία, το οποίο να ευχαριστηθούμε όλοι».

«Ευχαριστώ για τη βράβευση, είμαι περήφανος για τη δουλειά μου και χαίρομαι που αυτή αναγνωρίζεται. Να έχουμε καλή σεζόν», είπε ο Νικ Καλάθης.

«Είναι μεγάλη τιμή μόνο που βρίσκομαι εδώ. Να έχουμε καλή σεζόν με υγεία, ας κερδίσει ο καλύτερος στη νέα σεζόν», ανέφερε ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης, τόνισε: «Η διάκρισή μου είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα, χωρίς βία».

Ο Βασίλης Σπανούλης παρέλαβε το βραβείο του από τον υφυπουργό αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ο οποίος, μάλιστα, πριν του το δώσει είχε σύντομη συνομιλία μαζί του. Στην πορεία, ο αρχηγός του Ολυμπιακού είπε: «Το βραβείο ανήκει σε όλη την ομάδα, αυτό με εκφράζει σαν άνθρωπο και παίκτη. Ευχαριστώ τους προπονητές, τους συμπαίκτες μου, τη διοίκηση και τον κόσμο της ομάδας. Μας εκφράζει στον Ολυμπιακό το οικογενειακό κλίμα, θέλουμε η νέα χρονιά να είναι εξίσου καλή με την προηγούμενη. Ο καλύτερος, σε αθλητικά πλαίσια, ας κερδίσει στη νέα περίοδο. Θέλουμε να δούμε οικογένειες και παιδιά στα παιχνίδια ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Τα νέα παιδιά πρέπει να έρχονται στα γήπεδα να βλέπουν τα ινδάλματά τους, όχι να φοβούνται».

Οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Λεωνίδας Κασελάκης, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Οκάρο Γουάιτ απουσίασαν από την κλήρωση, ο Σούλης Μαρκόπουλος, παίρνοντας το βραβείο του από τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, με εμφανή συγκίνηση, επισήμανε: «Ευχαριστώ για την τιμή που μου γίνεται. Η ενασχόληση και αγάπη μου για το μπάσκετ δε σταματά. Για μένα το μπάσκετ αποτελεί αστείρευτη πηγή ζωής. Αυτή τη διάκριση προσφέρει ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι στην καριέρα μου. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και την οικογένειά μου».

Η διαδικασία των βραβεύσεων ολοκληρώθηκε με την προβολή ολιγόλεπτου οπτικού υλικού από τον Μάκη Δενδρινό, ο οποίος απεβίωσε πριν από ένα περίπου χρόνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης