Την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, σε ηλικία 38 ετών, ανακοίνωσε ο Δημήτρης Τσαλδάρης. Ο πολύπειρος γκαρντ της Δόξας Λευκάδας θα αγωνιστεί για τελευταία φορά στην καριέρα του στην αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Παπάγου για την 30η αγωνιστική της Α2 μπάσκετ των ανδρών και στη συνέχεια θα «κρεμάσει τα παπούτσια του».

Στην διάρκεια της μπασκετικής διαδρομής του, η οποία ξεκίνησε το 2001, ο Τσαλδάρης αγωνίστηκε σε Άλιμο, Περιστέρι, Πανελλήνιο, Άρη, Νάπολι, Μοντεγκρανάρο, Σάσαρι, ξανά στον Άρη, Κολοσσό Ρόδου, Μπιέλα, ΑΕ Νέας Κηφισιάς, ΚΑΟ Δράμας και Δόξα Λευκάδας, ενώ φόρεσε τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας σε φιλικούς αγώνες προετοιμασίας το 2008 και το 2009. Μαζί με την γνωστοποίηση της απόφασής του να αποχωρήσει, ο Τσαλδάρης τονίζει ότι «η επόμενη μέρα θα με βρει κοντά στο παιχνίδι του μπάσκετ».

Αναλυτικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ραντεβού με τη μοίρα, που πάντα φαινόταν τόσο μακριά, έφτασε. Το παιχνίδι του Σάββατου θα είναι το τελευταίο μου σαν αθλητής. Σε όλη αυτή τη διαδρομή, έμαθα και κέρδισα πολλά, έκανα φιλίες, έχτισα χαρακτήρα και ηθικές αξίες. Έμαθα να διαχειρίζομαι καταστάσεις, νίκες, επιτυχίες αλλά και αποτυχίες που πάντα με έκαναν σκληρότερο και σοφότερο.

Μπορώ σήμερα, να κοιτάξω τον εαυτό μου στο καθρέπτη και να του πω ότι τήρησα στο έπακρο την υπόσχεση που είχα δώσει, όταν ξεκινούσαν όλα. Να προσπαθώ κάθε μέρα να βελτιώνομαι και να γίνω ο καλύτερος που θα μπορούσα να γίνω.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίχτες, προπονητές και διοικήσεις, σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον επί χρόνια εκπρόσωπό μου για την συνεργασία που είχαμε.

Πάνω από όλα, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με ενθάρρυνε και μου έδειξε το δρόμο.

Η επόμενη μέρα θα με βρει κοντά στο παιχνίδι του μπάσκετ και πάντα με την ίδια προσέγγιση. Ταπεινός αλλά με τον εγωισμό του νικητή.

Μετά τίμης,

Δημήτρης Τσαλδάρης».

Στο μεταξύ, ανακοίνωση, με την οποία ευχαριστεί τον Δημήτρη Τσαλδάρη για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ, εξέδωσε ο ΠΣΑΚ. Αυτή έχει ως εξής:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, θέλει να ευχαριστήσει την Δημήτρη Τσαλδάρη για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ.

Ο Δημήτρης αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα για τους νέους, καθώς δούλευε σκληρά, έκανε υπομονή σε όσα εμπόδια του παρουσιάστηκαν, ήταν προσγειωμένος και παίκτης με τεράστιο ήθος.

Στον ΠΣΑΚ είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε αρκετά χρόνια μαζί του, αφού ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Η προσφορά του ήταν μεγάλη και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε για ΟΛΑ και να του ευχηθούμε ό,τι καλύτερο στη συνέχεια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης