Νικηφόρα πέρασε από το Κάουνας η πρωτοπόρος της Ευρωλίγκας, Αναντολού Εφές, επικρατώντας με 68-74 της Ζαλγκίρις, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής. Αυτή ήταν η όγδοη διαδοχική νίκη της τουρκικής ομάδας, ενώ την έβδομη ήττα της σε εννέα εντός έδρας ματς υπέστη η ουραγός Ζάλγκιρις. Αν και ταξίδεψε με δέκα παίκτες στην Αγία Πετρούπολη, η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου επικράτησε με 71-82 της Ζενίτ και παρέμεινε στην πρώτη τετράδα.

Με ηγέτες τους Βασίλιε Μίτσιτς και Τιμπόρ Πλάις που σημείωσαν από 18 πόντους, η Αναντολού Εφές επικράτησε με 68-74 της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στη Zalgirio Arena. Ο Γερμανός σέντερ είχε 9/12 δίποντα, μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 1 ασίστ, έκλεψε μία μπάλα και έκοψε ένα σουτ, συγκεντρώνοντας 21 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε 31 λεπτά συμμετοχής.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έφτασε τις 12 νίκες σε 14 αγωνιστικές. Εξαιρετικός ήταν και ο Ροντρίγκ Μπομπουά με 16 πόντους. Στον αντίποδα, 16 πόντους σημείωσε ο Τζοκ Λάντειλ για την ομάδα της Λιθουανίας που δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις 11/14 βολές έναντι στις 2/2 των νικητών.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πήρε από το χέρι τη Μακάμπι, οδηγώντας τη σε νίκη με 71-82, επί της Ζενίτ, με 17 πόντους! Λίγες ημέρες αφού ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα του Τελ Αβίβ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος οδήγησε τους Ισραηλινούς στη 10η νίκη τους σε 14 αγώνες. Η Μακάμπι βρήκε λύσεις όχι μόνο από την περιφέρεια, αλλά και μέσα στη ρακέτα, από τον Οθέλο Χάντερ (15π.) στη Sibur Arena. Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης υποχώρησε στον βαθμολογικό πίνακα μετρώντας 3 νίκες 11 ήττες. Βρίσκεται δηλαδή στην τελευταία θέση της κατάταξης, ισόβαθμη με τη Ζαλγκίρις Κάουνας.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είχε τους τραυματίες Τζον Ντιμπαρτολομέο, Νέιτ Ουόλτερς, Όμρι Κάσπι, Ταρίκ Μπλακ, ούτε τον Άαρον Τζάκσον που αποκτήθηκε τη Δευτέρα (16/12), αλλά στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι εναπομείναντες παίκτες του τα έδωσαν όλα και πήραν αυτό που ήθελαν απέναντι στους Ρώσους που έπαιξαν χωρίς τον Όστιν Χόλινς.