Με τον αέρα των 16 πόντων από τα μέσα της δεύτερης περιόδου, ο Ηρακλής έτρεξε ουσιαστικά σε μια κούρσα χωρίς αντίπαλο και έφτασε σε μια άνετη επικράτηση-πρόκριση (95-75) στον επόμενο αγώνα για το Fiba Europe Cup, στην ημιτελική φάση των προκριματικών αγώνων. Οι κυανόλευκοι αντιμετώπισαν, στη «φούσκα» της Σόφιας, την Ακαντεμίκ Πλόβντιβ και χάρη σε ομαδικό παιχνίδι βρήκαν εύκολα ρυθμό, δημιούργησαν διαφορά ασφαλείας και προκρίθηκαν στον αγώνα της Παρασκευής, όπου θα συναντήσουν την πολωνική Τρεφλ Σόποτ, διεκδικώντας μια θέση στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης. Η τελευταία, νίκησε νωρίτερα την Ντνίπρο (Ουκρανίας) με 88-82.

Στο πρώτο μέρος και στη μεγαλύτερη διάρκεια, εκτός από το προβάδισμα, ο Ηρακλής είχε τη διαφορά ασφαλείας με τον Ράιαν Γούλριτζ να παρουσιάζεται βελτιωμένος και να οδηγεί την ομάδα του σε σίγουρα μονοπάτια. Η ψαλίδα έκλεισε στους 15 πόντους με το σφύριγμα της λήξης στα πρώτα 20 λεπτά (51-36) με τους Βούλγραους να επανέρχονται στην τρίτη περίοδο με σκοπό να πιέσουν κι… ό,τι καλύτερο προκύψει. Ο Ηρακλής είχε τις λύσεις -κυρίως από την περιφέρεια- για να φτάσει σύντομα στο +20 (59-39) και να απαντήσει άμεσα, χωρίς να δίνει δικαίωμα στην ελπίδα στους τυπικά γηπεδούχους. Ανταποκρίθηκε σε άμυνα ζώνης και απέδειξε ότι είχε διαφορά ποιότητας από τον αντίπαλό του, είχε και το πλεονέκτημα μέσα στη ρακέτα με αρκετές κερδισμένες μάχες κάτω από το καλάθι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είχε τη διάθεση να δώσει χρόνο στους περισσότερους από τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, καθώς και σε αυτούς που δεν ήταν στο ρόστερ, λόγω εσωτερικών προβληματών, στα πρόσφατα παιχνίδια του ελληνικού κυπέλλου. Η διαφορά, χάρη σε “βουλγάρικα” τρίποντα έπεσε στους (69-60), αλλά, αυτό ήταν το… χειρότερο σε μια πορεία επικράτησης για τον Ηρακλή. Ο “εκτροχιασμός” δεν ήταν δα και καταστροφικός, ο Γούλριτζ οδήγησε την ομάδα του σε νίκη-πρόκριση με εξαιρετική απόδοση και οι Βούλγαροι έμειναν στα τρίποντα του αρχηγού τους, του Βασίλ Μπάτσεβ, ως ανάμνηση της ευρωπαϊκής τους -σύντομης- συμμετοχής.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 51-36, 74-60, 95-75

Ηρακλής: Αγραβάνης 16, Ντάγκλας 16 (4), Γούλριτζ 15, Λιντς 14, Παπαδάκης 8 (2), Χαριτόπουλος 2, Κουζέλογλου 5, Σκορδίλης 2, Τέρνερ 2, Φίλιος, Πετανίδης, Τείλορ 15.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλόβντιβ: Μπάτσεβ 23 (5), Μπέσοβιτς 16, Μπογιάνοβ, Φρεϊμάνις 11, Γκουγκίνο 8 (1), Μίχοβ, Νικόλοβ 8, Σεκούλοβ 6, Τίτκοβ 3 (1), Γιουρτλού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης