Στη δεύτερη αναμέτρηση των προκριματικών, του πρώτου ομίλου, στο FIBA Europe Cup:, ο Ηρακλής αντιμετώπισε το φαβορί του τουρνουά στο Ντεν Μπος, τη Ρέτζιο Εμίλια (όγδοη στην ιταλική λίγκα) και πήρε νίκη- πρόκριση 78-74 για την κανονική περίοδο της διοργάνωσης.

Οι Ιταλοί προέρχονταν από σημαντική νίκη επί της βελγικής Μονς στον πόντο και είχαν αρκετές λύσεις ειδικά στην περιφέρεια για να απειλήσουν τον Ηρακλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ρόσι, Γκάντι και Μπόστιτς έγιναν αιτία για να βρεθεί μπροστά η Ρέτζιο με οκτώ πόντους (41-33) και να αποδείξει ότι η άμυνα του αντιπάλου είχε τα… θέματά της. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε πιο κοντά στο καλάθι, ένεκα της παρουσίας του Καββαδά και το πρώτο μέρος έκλεισε στο 46-38, με εμφανή τα προβλήματα στην αμυντική απόδοση.

Ο Ηρακλής επανήλθε με 46-46 (με Χάνλαν και Καββαδά) δεν άφησε τους Ιταλούς να αποκτήσουν πλεονέκτημα… Κάτι για το οποίο είχε αντιρρήσεις ο Τέιλορ, που πήρε από το χέρι την ομάδα του για να την οδηγήσει στο 62-52 (στο 28’). Στα πιο κρίσιμα σημεία του αγώνα, ο Ηρακλής ζήτησε πολλά από το ν Χάνλαν (αυτό συμβαίνει συνήθως) και εξακολουθούσε να ψάχνει τον ψηλό του μέσα στη ρακέτα. Επιπροσθέτως, ο Χάτσερ μάλλον ξεχάστηκε στον πάγκο, όσο ο βραχύσωμος Τέιλορ αλώνιζε και οι Ιταλοί είχαν σοβαρούς λόγους για να οδηγηθούν στη νίκη. Το τέταρτο φάουλ του Καββαδά, στο τελείωμα του τρίτου δεκαλέπτου έβαλε κι άλλα δύσκολα στον Ηρακλή.

Όταν ο Χάτσερ εμφανίστηκε στο παρκέ, σχεδόν όλα διορθώθηκαν. Ο Τέιλορ δεν έκανε ό,τι ήθελε κι ο Ηρακλής επανήλθε για να διεκδικήσει τη νίκη στα ίσια. Ωστόσο, δύο τρίποντα του Πέτερι Κοπόνεν ήταν μεγάλη υπόθεση και στο 34΄η Ρέτζιο είχε το +8.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι το τέλος, ο Ηρακλής αν και έδειξε τη διάθεση να πλησιάσει και να αρπάξει τη νίκη, είχε αδυναμίες στην άμυνα και εκτέθηκε. Ο Χάνλαν ανέλαβε δράση, το σκορ έγινε 70- 67 και απέμεναν σχεδόν τέσσερα λεπτά. Στα 91 δεύτερά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 73-72 και με δυό αποτελεσματικές άμυνες «αντίκρυσε» τη νίκη. Ο Καββαδάς «έφτιαξε» το 74-72, με βολή, μια επίθεση πριν τη λήξη και οι Ιταλοί έκαναν ένα ακόμη λάθος στην ευκαιρία που είχαν να ισοφαρίσουν ή να περάσουν μπροστά. Ο Ενετσιόνια έβαλε υπογραφή με νέες βολές, στο τελικό σκορ και την κυανόλευκη επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 46-38, 64-58, 74-78.

Ρέτζιο Εμίλια (Αντιμο Μαρτίνο): Ρόσι 6, Μπόστιτς 23, Ντιούφ 2, Κίζλινγκ, Τέιλορ 15, Μπονατσίνι, Τζιανίνι, Σάτον 5, Γκάντι 14, Κοπόνεν 9, Πορφίλιο.

Ηρακλής (Στέργιος Καλύβας): Μπόουλιν 9, Γκιουζέλης, Χάνλαν 18, Καββαδάς 17, Σαγκς, Ενετσιόνια 8, Σχίζας, Τσαϊρέλης 3, Βεργίνης 4, Χάτσερ 9, Γεωργαλάς.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Μονς επικράτησε της Κέρμεντ 83-66. Την Παρασκευή (στη μία το μεσημέρι) ο Ηρακλής θα παίξει με τη Μονς. Με νίκη αφήνει εκτός τη βελγική ομάδα και παίρνει το εισιτήριο πρόκρισης. Στη συνέχεια, θα σχηματιστούν εκ νέου έξι γκρουπ των τεσσάρων ομάδων μπαίνοντας στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης