Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο Γιάννης Μπουρούσης ανακοίνωσε την απόφασή του ν’ αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο της Καρδίτσας. Ο παλαίμαχος διεθνής σέντερ εξήγησε πως αποχωρεί από την ομάδα της Καρδίτσας, αλλά όχι από την πόλη.

Ο Μπουρούσης έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων του στη διοίκηση της ομάδας της Θεσσαλίας, άλλα εξέφρασε και πικρία: «Ακούγεται, γιατί μικρή κοινωνία είμαστε, ότι ο Μπουρούσης είναι εδώ γιατί βγάζει λεφτά. Σας κοιτάω στα μάτια και με τα χέρια μου καθαρά. Ο Γιάννης Μπουρούσης από το ταμείο της ομάδας έχει χρησιμοποιήσει 1.800 ευρώ. Τα 1.200 ευρώ ήταν το εστιατόριο που πλήρωσα που πήγα τους παλαίμαχους μετά το All Star Game και τα άλλα 600 ευρώ είναι τα έξοδα που πλήρωσα ως πρόεδρος πέρυσι, πριν από το ματς με τον Ιωνικό, για το λουμπάγκο που έπαθε ο Έβανς και τον πήρα από την Αθήνα, να τον πάω στη Θεσσαλονίκη για να προσπαθήσουμε με έναν χειροπράκτη να γίνει καλά ο παίκτης και να έρθει να παίξει στον πολύ σημαντικό αγώνα που είχαμε και να μείνει η ομάδα στην κατηγορία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, ο Γιάννης Μπουρούσης τόνισε στη συνέντευξη Τύπου:

«Θέλω να πω ότι με βαριά καρδιά φεύγω. Αποχωρώ από την ομάδα, αλλά από την Καρδίτσα δεν φεύγω γιατί είναι η πόλη μου. Η δική μου διαδρομή στην ομάδα ξεκίνησε το 2014, πάντα με γνώμονα ότι βοηθάω την πόλη μου και φυσικά την ομάδα της Καρδίτσας στο μπάσκετ, γιατί ήθελα με κάποιο τρόπο να είμαι κι εγώ κοντά. Δεν θα βάλω ζυγαριά να δω τι έχουμε δώσει από το 2014 έως και το 2021 που η ομάδα ήρθε και έδεσε.

Από το 2021 σταμάτησα την επαγγελματική του ιδιότητα και αποφάσισα να έρθω να παίξω στην Καρδίτσα. Υπήρχε ένα γήπεδο που χτιζόταν. Εγώ δεν ασχολούμαι με την πολιτική και ξέρω πολύ καλά τι έγινε με τις πλημμύρες, ήμουν μέσα στις πλημμύρες, αλλά έχω να πω ότι αυτός ο άνθρωπος, ο κ. Αγοραστός, έκανε ένα καλό για την πόλη μας και τον αθλητισμό. Η ομάδα γεννήθηκε με αυτό το γήπεδο, προχωρούσαν μαζί. Έτσι αποφάσισα να έρθω κι εγώ να παίξω και φυσικά οι φιλοδοξίες μου ήταν να ανέβει στην Α1, αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος να έρθω να αγωνιστώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άρα ως Γιάννης Μπουρούσης, μπασκετμπολίστας, ήμουν σίγουρος ότι η ομάδα θα ανέβει, αφού -δεν το λέω εγωιστικά- ήμουν εγώ στην ομάδα. Τα καταφέραμε όλοι μαζί. Η προσπάθεια δεν είναι του Γιάννη, είναι συλλογική και πρέπει να αναγνωρίζονται όλοι.

Μέσα σε αυτά τα δυόμιση χρόνια που ήμουν στην ομάδα, είναι φυσιολογικό να υπήρχαν και κόντρες. Στον επαγγελματικό αθλητισμό υπάρχουν εντάσεις και έτσι είναι το φυσιολογικό. Υπάρχουν εντάσεις για το καλό και το συμφέρον της ομάδας.

Στην προεδρία μου δεν είχα 100% και πλήρη λόγο στο αθλητικό κομμάτι. Μετά τις 3-4 Ιανουαρίου πήρα μια απόφαση να αφήσω την ομάδα. Τι εννοώ; Να αφήσω το πόστο του προέδρου και να αφήσω να τρέξει την ομάδα ο κύριος Δεληγιάννης όπως την έτρεχε και να τον αφήσω εν λευκώ να κάνει τις αλλαγές που ήθελε. Η δική μου υπογραφή έμπαινε στα συμβόλαια και εγώ είχα το βάρος για το οικονομικό κομμάτι. Για μένα είναι πολύ σημαντικό που αυτή η ομάδα δεν χρωστάει πουθενά ευρώ. Μπορεί να ακουστεί ότι πήδηξα από το καράβι. Από ποιο καράβι πήδηξα; Αποφάσισα όπως έκανε ο φίλος μου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, τον οποίο γνώρισα το 2017. Συγγνώμη πρόεδρε που αναφέρομαι στο όνομά σου χωρίς να σε ενημερώσω.

Αποφάσισα να συνεχίσει η ομάδα με τις αποφάσεις του GM και του προπονητή, έδωσα το πράσινο φως και εγώ να είμαι πίσω, πλάγια και να παρακολουθώ τις εξελίξεις. Και θεωρώ ότι πολύ καλά έκανα. Έκανα πίσω και όταν ήμουν έτοιμος κατέθεσα τις προτάσεις μου σε ένα ΔΣ. Κάναμε μία πολύ ωραία κουβέντα, σχεδόν τρίωρη, μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Φυσικά σε αυτό το τρίμηνο παρακολουθούσα την ομάδα και φυσικά θέλω να μείνει η ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Θα ήμουν τρελός να μην το θέλω. Εγώ την ανέβασα αγωνιστικά και αφιλοκερδώς. Αφιλοκερδώς είμαι στην ομάδα από το 2014 μέχρι και σήμερα.

Από εκεί και πέρα η ομάδα έκανε τις νίκες και προχωράει με το στόχο που είναι η παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Την Κυριακή λοιπόν κάναμε ένα συμβούλιο, με λίγη ένταση. Μιλήσαμε και αποφάσισα μετά από τρεις ώρες να αποχωρήσω από την ομάδα γιατί δεν με καλύπτει και δεν με εμπνέει να είμαι ο εαυτός μου. Είναι πολύ λογικό, όταν δεν γίνονται συμφωνίες μία, δύο, τρεις φορές, να έρθει και το πλήρωμα του χρόνου. Δεν θέλω να υπάρχει καμία στενοχώρια από κανέναν. Ό,τι κάνω το κάνω για τον κόσμο της Καρδίτσας και οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αυτό που συμβαίνει στην Καρδίτσα δεν το έχετε ξαναδεί, για αυτό ελάτε στο γήπεδο, γιατί σήμερα είναι, αύριο δεν είναι. Έτσι έλεγα και πέρσι.

Ακούγεται, γιατί μικρή κοινωνία είμαστε, ότι ο Μπουρούσης είναι εδώ γιατί βγάζει λεφτά. Σας κοιτάω στα μάτια και με τα χέρια μου καθαρά. Ο Γιάννης Μπουρούσης από το ταμείο της ομάδας έχει χρησιμοποιήσει 1.800 ευρώ. Τα 1.200 ευρώ ήταν το εστιατόριο που πλήρωσα που πήγα τους παλαίμαχους μετά το All Star Game και τα άλλα 600 ευρώ είναι τα έξοδα που πλήρωσα ως πρόεδρος πέρσι, πριν το ματς με τον Ιωνικό, για το λουμπάγκο που έπαθε ο Έβανς και τον πήρα από την Αθήνα, να τον πάω στη Θεσσαλονίκη για να προσπαθήσουμε με έναν χειροπράκτη να γίνει καλά ο παίκτης και να έρθει να παίξει στον πολύ σημαντικό αγώνα που είχαμε και να μείνει η ομάδα στην κατηγορία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης