Με φόντο τον πρώτο τίτλο της αγωνιστικής περιόδου 2022-23, οι τέσσερις πρώτοι της τελικής βαθµολογίας στην A1 Ανδρών-Basket League της περυσινής σεζόν παίρνουν τις θέσεις τους στη… γραμμή εκκίνησης του 3ου Super Cup, το οποίο φέτος φιλοξενείται το τρέχον Σαββατοκύριακο στη Ρόδο.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, μαζί με τον Παναθηναϊκό, τον Προμηθέα Πατρών και τον «οικοδεσπότη» Κολοσσό Ρόδου (πήρε τη θέση της Λάρισας) ρίχνονται στη μάχη της διεκδίκησης του τροπαίου. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν στις 17:00 στα ημιτελικά τους Ροδίτες και οι «ερυθρόλευκοι» στις 21:00 τους Αχαιούς, με τους νικητές των δύο ζευγαριών  να εξασφαλίζουν το «εισιτήριο» για τον τελικό της Κυριακής που θα ξεκινήσει στις 21:00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού,  Ντέγιαν Ράντονιτς, δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Νέιτ Γουόλτερς, ενώ ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, άφησε εκτός δωδεκάδας τον Ταρίκ Μπλακ, επιλέγοντας αντ’ αυτού τον Τζοέλ Μπολομπόι.

Η φετινή γιορτή του μπάσκετ στη Ρόδο, θα αποτελέσει την  πρόβα τζενεράλε των ομάδων ενόψει της έναρξης της κανονικής περιόδου της Α1 Ανδρών-Basket League, αλλά και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων τους. Τα προηγούμενα δύο χρόνια  το Σούπερ Καπ είχε διοργανωθεί στο Περιστέρι και την Πάτρα, αντίστοιχα, με νικητές τον  Προμηθέα Πατρών το 2020 και τον Παναθηναϊκό το 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα:

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Σάββατο 1 Οκτωβρίου

17:00 ΕΡΤ3: Παναθηναϊκός – Κολοσσός Ρόδου (Κορομηλάς, Τσαρούχα, Ζαχαρής)  

21:00 ΕΡΤ3: Ολυμπιακός-Προμηθέας Πατρών  (Παπαπέτρου, Πουρσανίδης, Πιτσίλκας)

Κυριακή 2 Οκτωβρίου

17:00 Μικρός τελικός (ΕΡΤ3)

21:00 Τελικός (ΕΡΤ3)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης