Το χρονικό μίας προαναγγελθείσης μεταγραφής ολοκληρώθηκε σήμερα καθώς η ομάδα μπάσκετ του Κοροίβου Αμαλιάδας ανακοίνωσε την απόκτηση του Ντόναβαν Κερ (1991, 2.05).

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ, ο οποίος αποτελεί τον αντικαταστάτη του Λάρι Τέρνερ, υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.

Η σχετική ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αναγκαστική αποχώρηση του Λάρι Τέρνερ δημιούργησε κενό στη γραμμή των ψηλών της ομάδας μας, που θα καλυφθεί από τον Ντόναβαν Κερκ. Η ΚΑΕ Κόροιβος ήρθε σε συμφωνία με τον Αμερικανό αθλητή, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Ηλεία και έχει τεθεί κανονικά στη διάθεση του προπονητή μας, Χάρη Μαρκόπουλου.

Το νέο μας μεταγραφικό απόκτημα γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου 1991 στην πολιτεία του Μίσιγκαν και πήγε σχολείο στο Ντιτρόιτ, όπου άρχισε να κάνει και τα πρώτα του μπασκετικά βήματα. Η τελευταία του χρονιά με το Ντιτρόιτ Κάουντρι Ντέιτ ήταν εξαιρετική, καθώς βρέθηκε στους 30 καλύτερους πάουερ φόργουορντ των ΗΠΑ και το ενδιαφέρον από τα κολέγια δεν άργησε να έρθει, με τον παίκτη να επιλέγει το Μαϊάμι.

Η πρώτη του χρονιά ήταν άτυχη και έπαιξε ελάχιστα λόγω τραυματισμού, όμως με τη σκληρή δουλειά και την προσήλωσή του στην μπασκετική προπόνηση και στα βάρη, του δόθηκε το βραβείο: “Iron Man”. Το καλοκαίρι του 2011 πήρε μεταγραφή για το Ντε Πολ, όπου συνέχισε με επιτυχία την παρουσία του στο NCAA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ικανότητά του στην άμυνα και στα ριμπάουντ, καθώς και η έφεση στα κοψίματα τον έκαναν να ξεχωρίζει και μετά από δυο καλές σεζόν στους “Μπλε Δαίμονες”, επέστρεψε στο Μαϊάμι, απ’ όπου αποφοίτησε πιο ώριμος από ποτέ, έχοντας κατά μέσο 7,5 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1,7 κοψίματα ανά παιχνίδι. Πρώτος επαγγελματικός σταθμός του ήταν η Κύπρος και η ΕΘΑ, όπου κατέκτησε και το εγχώριο Κύπελλο.

Μάλιστα, ο 24χρονος -πλέον- πάουερ φόργουορντ/σέντερ διέπρεψε στο κυπριακό πρωτάθλημα, με 14,3 πόντους και 7,3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι.

Ο Κόροιβος είναι ο επόμενος σταθμός του και ήδη έχει πιάσει δουλειά για να αφομοιώσει όσο πιο γρήγορα μπορεί την φιλοσοφία του προπονητή του και να είναι “ετοιμοπόλεμος” στο εκτός έδρας ματς της 23ης αγωνιστικής στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ, με αντίπαλο τον Πανελευσινιακό».

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης