Αντίστροφα μετρούν οι παίκτες των Παναθηναϊκού, Λαυρίου, Προμηθέα Πατρών και ΑΕΚ για τα πλέι οφ της ημιτελικής σειράς στην Basket League. Με πλεονέκτημα έδρας ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο ένα ζευγάρι, ενώ το Λαύριο έχει το πλεονέκτημα έδρας έναντι του Προμηθέα Πάτρας.

Οι τέσσερις αρχηγοί έδωσαν το κέλευσμα για «μάχη» στους συμπαίκτες τους στην προσπάθεια πρόκρισης στους τελικούς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του ΕΣΑΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παίζουμε το καλύτερο μπάσκετ της σεζόν», τόνισε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Ιωάννης Παπαπέτρου. «Να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε απέναντι στους καλύτερους,» ήταν η «εντολή» του Νίκου Ζήση προς τους υπόλοιπους «κιτρινόμαυρους» της Ένωσης. Για το δέσιμό του με το Λαύριο, μίλησε ο Βασίλης Μουράτος, ενώ ο Δημήτρης Αγραβάνης κάλεσε τους συμπαίκτες του να δείξουν… σκληράδα!

Αναλυτικά:

Παπαπέτρου: «Παίζουμε το καλύτερο μπάσκετ της σεζόν»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Ιωάννης Παπαπέτρου, τόνισε: «Συγχαρητήρια και από εμένα σε όσους έφτασαν ως εδώ. Εύχομαι να γίνουν ωραίες σειρές και να υπάρχει υγεία. Να κερδίσει ο καλύτερος. Σε ό,τι αφορά την ερώτηση, νομίζω πως έχουμε βρει τη χημεία μας. Ο καινούργιος κόουτς ήθελε λίγο χρόνο για να καταλάβουμε τη φιλοσοφία του και να παίξουμε το μπάσκετ του. Αυτό δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη. Αλλάξαμε προπονητή, ήρθαν νέοι παίκτες. Βρήκαμε τη χημεία μας, είμαστε εκεί που θέλαμε. Παίζουμε το καλύτερο μπάσκετ της σεζόν και είμαστε έτοιμοι για τη σειρά που έχουμε μπροστά μας.

Και συνέχισε για τη συγκέντρωση του Παναθηναϊκού: «Σίγουρα, είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Στοχεύαμε στο Κύπελλο, αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στη συνέχεια. Νομίζω πως αυτός που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα θα κάνει και το πιο χαρούμενο καλοκαίρι. Σίγουρα μετράει η τελευταία εντύπωση».

Όσο για την ΑΕΚ: «Έχει τον απεριόριστο σεβασμό μου. Διαθέτει αθλητές σαν τον Ζήση, τον Λοτζέσκι και τον Λάνγκφορντ. Είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου, με εμπειρία. Πρέπει να προσεγγίζουμε κάθε παιχνίδι σαν τελικό, να μην μπούμε χαλαροί. Να δώσουμε το 100%. Όπως είπε και ο κ. Γαλατσόπουλος, το αλατοπίπερο στον αθλητισμό είναι οι ανατροπές και σίγουρα δεν θα θέλαμε να συμβεί κάτι τέτοιο».

Ζήσης: «Να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε απέναντι στους καλύτερους»

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ΑΕΚ, Νίκος Ζήσης, σχολίασε πριν την έναρξη της ημιτελικής σειράς των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό: «Αρχικά συγχαρητήρια σε όλους. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι αυτό που θα αντιμετωπίσουμε. Ο Παναθηναϊκός μετά το τέλος της Euroleague έχει βρει σταθερότητα στο παιχνίδι του. Είναι μία ομάδα που είναι ξεκάθαρο τι θέλει να κάνει σε άμυνα και επίθεση και γι’ αυτό το έργο μας είναι δύσκολο. Στόχος μας να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε ματς. Πάνω απ’ όλα να είμαστε ομάδα πάνω στο παρκέ και αυτό θα μας οδηγήσει εκεί που θέλουμε».

Για την ομάδα του, ΑΕΚ, ο Ζήσης εξήγησε: «Περάσαμε δύσκολα κατά τη διάρκεια της σεζόν, σίγουρα μας έλλειψε η σταθερότητα, αλλά τώρα μπορούμε να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε απέναντι στους καλύτερους. Θέλουμε να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο».

Για την σειρά με τον ΠΑΟΚ: «Η σειρά ήταν εξαιρετική. Είναι σημαντικό ότι έχουμε την εμπειρία των playoffs, προφανώς όμως τώρα η δυναμικότητα και η ένταση θα ανέβει περισσότερο λόγω του ότι ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα EuroLeague».

Μουράτος: «Το Λαύριο είναι η προτεραιότητα μου»

Ο Βασίλης Μουράτος υπογράμμισε για τους αγώνες με τον Προμηθέα Πατρών στην ημιτελική σειρά των πλέι οφ της Basket League: «Είναι τιμή μου που βρίσκομαι δίπλα σε παίκτες και ανθρώπους που έχουν κάνει χιλιόμετρα στον χώρο του μπάσκετ και θα ήθελα να είμαι εδώ κι άλλες χρονιές. Ισοσταθμίζουμε την έλλειψη εμπειρίας με τη δίψα και τη θέληση για διάκριση, αυτό είναι που κάνουμε σε κάθε ματς. Κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι και παραμείναμε πιστοί στο πλάνο. Αυτός είναι ο στόχος μας, να συνεχίσουμε να είμαστε αυτοί που ήμασταν και στην κανονική διάρκεια. Από εκεί και πέρα, ό,τι προκύψει. Το Λαύριο έχε ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Ήταν εκεί για εμένα, όταν δεν είχα πραγματοποιήσει καλές χρονιές. Επειδή έχω μεγαλώσει με αυτές τις αξίες, το Λαύριο έχει προτεραιότητα για εμένα και την επόμενη σεζόν.

Μιλώντας για τον προπονητή του στο Λαύριο, Χρήστο Σερέλη, ο Βασίλης Μουράτος σχολίασε: «Ο κόουτς είναι το Α και το Ω για το Λαύριο, κάνει πολλά πράγματα που δεν παίρνει το credit που χρειάζεται, εννοώ μόνο του προπονητή. Το οικογενειακό κλίμα είναι ξεκάθαρα αποτέλεσμα του χαρακτήρα του και όλα τα συγχαρητήρια πρέπει να πηγαίνουν σε εκείνον».

Αγραβάνης: «Βασικό συστατικό η σκληράδα»

Ο αρχηγός του Προμηθέα Πατρών, Δημήτρης Αγραβάνης, τόνισε: «Συγχαρητήρια στις ομάδες που προκρίθηκαν δίκαια στην τετράδα. Το Λαύριο έχει κάνει μια πολύ καλή σεζόν, έχει παίκτες με χαρακτήρα, έναν πολύ καλό προπονητή. Εμείς σκεφτόμασταν μόνο το Περιστέρι και τώρα θα προετοιμαστούμε για το πρώτο παιχνίδι. Η ομάδα έχει πολλούς παίκτες με προσωπικότητα, παίζουμε με ένα μυαλό σε άμυνα κι επίθεση και το βασικό συστατικό για να κερδίσεις το Λαύριο είναι να είσαι σκληρός. Τα ματς των playoffs δεν έχουν σχέση με την κανονική περίοδο. Είναι ποιος το θέλει πιο πολύ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης