Μετά το παιχνίδι του Ολυμπιακού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε αναβολή οδηγήθηκε και το ματς των Πειραιωτών απέναντι στον Ιωνικό.

Ο λόγος της αναβολής φυσικά είναι τα περιστατικά κορωνοϊού που υπάρχουν στους «ερυθρόλευκους».

Το παιχνίδι των Πειραιωτών με τους Νικαιώτες ήταν προγραμματισμένο για τις 2 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Basket League.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν τρία νέα περιστατικά κορωνοϊού, με αποτέλεσμα ο αριθμός των παικτών του Ολυμπιακού, που νοσούν από Covid-19 να αυξηθεί στους επτά (σ.σ.: βάσει του πρωτοκόλλου χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερα για να αναβληθεί ένα ματς πρωταθλήματος).

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

«Σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Stoiximan Basket League, εγκεκριμένο από τον ΕΟΔΥ και την ΓΓΑ για λόγους ανωτέρας βίας και ειδικότερα προκειμένου να διασφαλισθεί στο μέτρο του δυνατού, η διασπορά του κορονοϊού, αναβάλλεται η αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου Ολυμπιακός-Ιωνικός Νικαίας, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 2 Ιανουαρίου, μετά τα κρούσματα που διαγνώστηκαν σε μέλη της ομάδας της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της συνάντησης θα ανακοινωθεί από τον ΕΣΑΚΕ».